Udsalg!

Lindores Lowland Single Malt Bourbon Cask 49,4 vol

Original price was: kr.495,00.Current price is: kr.400,00.

2 på lager

Varenummer (SKU): SMAL5314 Kategori:
Loading...

Beskrivelse

En limited edition aftapning af Casks of Lindores – Bourbon Cask fra Lindores Abbey Distillery. Modnet i bourbonfade af ypperste kvalitet i mere end tre år.

Duft

Blød og frugtagtig. Pærer og røde æbler, sød vanilje, karamel og creme med citruspræg.

Smag

Frugtagtig – lig madlavningsæbler. Citrus, lyng og flødekaramel.

Eftersmag

Smagsoplevelsen fra tidligere hænger ved i en medium lang finish.

Generelt
Den standardudgivelse af Lindores Lowland Single Malt Whisky, som Lindores Abbey Distillery udgiver, består af en sammenblanding af whisky fra bourbon-, vin- og sherryfade. Men hvert år udgiver de også whisky fra hver af disse tre fadtyper i begrænset omfang.

Denne udgivelse består eksklusivt af den whisky, der har været på bourbonfade. Den kan med fordel sammenlignes med standardudgivelsen – så kan man se hvor stor en indflydelse fadet kan have på smag og farve – selv efter blot et par års lagring!

Flaskens indhold ligger på præcist 49,4% ABV, og det er ikke en tilfældighed – det er en reference til året 1494, hvor der første gang blev produceret spiritus på Lindores Abbey.

Lindores har en af whiskyverdens længste fermenteringsperioder – hele 117 timer. Det – sammen med en usædvanlig destilleringsproces – resulterer i en single malt der, trods sin unge alder, alligevel har en helt igennem bemærkelsesværdig karakter.

Lindores anvender et specialiseret destilleringssystem – efter at whiskyen er blevet destilleret første gang i en massiv ‘wash’ kedel kaldet ”Dodo”, bliver den overført til to søsterkedler, der er opkaldt efter ejernes døtre Puppy og Gee. At whiskyen i anden omgang destilleres på to mindre kedler – frem for én stor – betyder at der er dobbelt så meget kontakt med kobberet på kedlens inderside. Dette forstærker og forfiner de vidunderlige smagsnuancer, der udvikles under den ekstraordinært lange fermenteringsperiode.

Det noget specielle og meget smukke flaskedesign er inspireret af udsmykningen på de mursten, der blev fundet under udgravningen af det gamle Lindores Kloster.

Smagsnoter
En særdeles blød og frugtagtig whisky. Pærer og røde æbler danser i samspil med sød vanilje, flødekaramel og creme, med et strejf af citrus som prikken over i’et.

Frugterne er også tydelige i smagen – madlavningsæbler og citrus. Man fornemmer tydeligt egetræet fra bourbonfadet, samt et strejf af peberkrydder, som hænger ved i eftersmagen.

Destilleriet
I det skotske finansarkiv fra juni 1494 finder man den allertidligst kendte reference til det, der i dag kaldes Scotch Whisky. Teksstykket handler om en forsendelse af maltbyg til en munk fra Lindoresklostret i Skotland.

“Til Broder John Cor, 8 sække bygmalt, hvormed der skal laves Aqua Vitae til Kong James IV”

Dette citat cementerer Lindoresklosteret som Scotch Whiskys åndelige hjemstavn. Det er en arv, som Lindores Abbey Distillery stadig bærer med sig den dag i dag, mere end 500 år senere.

Selvom Lindores måske er rig på traditioner, er destilleriet ganske ungt, og ligeså er metoderne topmoderne og innovative – der eksperimenteres med nye gæringstider, specialdesignede kedelsystemer og blending på tværs af fadtyper.

Lindores anvender udvalgte bourbon-, sherry-, og vinfade til modning af deres whisky. Lindores Lowland Single Malt Scotch Whisky er deres standardudgivelse, som indeholder en blanding af de tre fadtyper. Hvert år kommer der derudover begrænsede udgivelser af fadene hver for sig

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Lindores Lowland Single Malt Bourbon Cask 49,4 vol”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter