Chabot Napoleon Special Reserve

kr.399,75

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 4711019 Kategorier: , ,
Loading...

Beskrivelse

CHABOT NAPOLÉON SPECIAL RESERVE ARMAGNAC
Den mørke, matterede flaske er en forsmag på, det der venter dig i flasken. Chabot Napoléon er harmonisk og har lang, blød eftersmag.

ALKOHOL OG INDHOLD
40 % / 70 cl
LAND
Frankrig
OMRÅDE
Armagnac
PRODUCENT
Chabot
SERVERINGSTEMPERATUR
16-18°C
HOLDBARHED EFTER ÅBNING
Ubegrænset
DYRKNINGSMETODE
Konventionel
LAGRINGSPOTENTIALE
30+ år
FADLAGRING
Ja
PERIODE PÅ FAD (ÅR)
20
TYPE AF FAD
Eg

BALANCERET MED VEDHOLDENDE EFTERSMAG
Chabot Napoleon indeholder Frankrigs mest værdsatte Armagnac’er. Den mørke, matterede flaske giver et fingerpeg om flaskens mahogni- og ravfarvede indhold. Chabot Napoléon er balanceret og vedvarende i smagen og med en duft af blommer og egetræ. En velfortjent forkælelse efter en dags arbejde.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling
Armagnac produceres udelukkende i departementerne Gers, Landes og Lot-et-Garonne, alle beliggende i hjertet af Gascogne. Regionen blev i 1936 tildelt oprindelsesbeskyttelsesbetegnelsen A.O.C. Med sin beliggenhed grænsende op til Bordeaux og omringet af Atlanterhavet, Middelhavet og de majestætiske Pyrenæer, har Gascogne et bjergrigt landskab, som gennemløbes af utallige floder og bække. Jordbundsforholdene og klimaet varierer i de forskellige regioner i Gascogne. Her er både ler- og sandholdig silt og kalksten iblandet ler. Klimaet går fra at være påvirket af de omkringliggende have til skovene længere inde i regionen. Klimaets og jordens kompleksitet giver et næsten perfekt miks til vindruedyrkning og fremstilling af armagnac, og man forledes til at tro, at skæbnen har været på spil. Af de 10 druetyper, der er godkendt i Armagnac-regionen, bruger Chabot Baco Blanc, Colombard, Folle Blanche og Ugni Blanc, som hver har deres karakteristika.
Fremstillingen af Chabots Armagnac begynder med høsten og udvælgelsen af de bedste druer, som forvandles til hvidvin. Herefter destilleres vinen i kobberkedler til eau de vie, som er farveløs, når den hældes ud af kobberkedlen og har en alkoholprocent på 52-60% vol. Armagnac destilleres kun en gang og hældes herefter på egetræsfade, som opbevares i underjordiske kældre, hvor temperatur og fugtighed styres. Når Armagnac’en er færdigmodnet, hældes den på ældre fade, og først når chefvinkyperen er tilfreds med udviklingen, dvs. duft, smag og udseende, er den klar til at blive blandet.

Om Producenten
I 1828 blev navnet Chabot slået fast som en væsentlig medspiller i vin- og spiritushandlen. Med base i det kuperede landskab i Gascogne i landsbyen Labastide d’Armagnac, producerede familien den vin, der skulle bruges i destilleringen af Armagnac. I mere end et århundrede forblev de velfremstillede armagnac’er en velbevaret hemmelighed, som blev delt mellem nære venner, lokale i Gascogne og den franske adel.
I 1963 indtog Chabot Armagnac resten af verden. Chabots store internationale gennembrud skete under John Gentzbourgers lederskab. Brandyen modtog priser for sin høje kvalitet og karakteristiske smag. I dag fås Chabot Armagnac i 96 lande fordelt på hele kloden og er det bedst sælgende Armagnac-mærke.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Chabot Napoleon Special Reserve”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter