Beskrivelse
CAMUS V.S. INTENSELY AROMATIC
Intensely Aromatic er nøgleordene for denne cognac, som både er intens og aromatisk med frugt og blomster i rigelige mængder.
FRUGTIG OG AROMATISK
Intensely Aromatic VSOP har en elegant gylden farve med guld- og ravfarvede strejf. Duften er perfekt balanceret med delikate tanniner og friske noter af sommer og tropiske frugter efterfulgt af generøse blomsternoter. Smagen er overdådig med frugtnoter, der understreges af hints af krydderier og vanilje.
Fremstilling
Camus har patent på den teknik, de kalder ”Instensity”, som går ud på, at de efter destilleringen manuelt udvælger ”hovederne” med den bedste aromatiske kvalitet. Denne unikke metode, som adskiller sig fra standardprocessen, der bruges af andre, hvor ”hovedet” systematisk gen-destilleres, resulterer i en højere koncentration af estere og en mere udtalt aromatisk intensitet. De udvalgte ”hoveder” blandes med Borderies eaux-de-vie og lagrer udelukkende i små, let brændte egetræsfade.
Efter adskillige års lagring på egetræsfade forvandles “spritten” til Cognac. Egetræerne til cognacfadene vokser hovedsageligt i Limoges i det centrale Frankrig. Når de fældes og bruges til cognacfade, er de flere hundrede år gamle. Efter Cognac’ens lagring på egetræsfadene får den en ravgylden tone og egetræets delikate duft.
Om producenten
Camus-familien har været cognac-producenter siden 1863 – og ekspertisen samt ”hemmeligheden” der indgår i at ”blande” cognac, er gennem fem generationer gået i arv fra far til søn.
Huset Camus er stadig familieejet. I dag står Cyril Camus i spidsen. Man kan nøgternt vurdere hver enkelt cognac-producent på deres ekspertise i at ”blande” cognac, da denne ekspertise kun er noget, de enkelte producenter kan opnå gennem generationer og atter generationers erfaringer, og her står Camus stærkt. Som Jean-Paul Camus siger: ”Alt hvad man behøver er en oldefar, en farfar og en far – der har viet hele sit liv til at producere cognac”.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.