Beskrivelse
Fremstilling
Alle Mortlach whiskyer er siden 1896 blevet destilleret 2,81 gang. I modsætning til alle andre whiskyer, går Mortlach på kryds og tværs mellem seks kobberkedler af forskellig udformning 0,81 gang mere end det er tradition for skotsk whisky. Det er meget præcis videnskab tilsat en smule magi fra ”The Wee Witchie”, som er den mindste af de seks kobberkedler. Lige siden den blev lavet for mere end 120 år siden, har producenten omhyggeligt sikret sig, at hver eneste fordybning og detalje forbliver uændret, fordi det er inde i denne kobberkedel, at den specifikke smagsrigdom, som har gjort Mortlach kendt som ”The Beast of Dufftown”, skabes. Mortlach 12 års er dedikeret til kobberkedlen, som indeholder bæstet (The Beast). Whiskyen er lagret på både europæiske og amerikanske egetræsfade for at forstærke den karakteristiske og robuste karakter, som gør Mortlach whiskyer legendariske.
Om producenten
Mortlach blev grundlagt I 1823 og var det første legale destilleri i Dufftown i hjertet af Speyside. I de første, primitive år var Mortlach destilleriet som alle andre, indtil George Cowie blev ansat i 1853. Han var tidligere ingeniør og brugte sin dristighed, sine evner og beslutsomhed til at opbygge destilleriets berømmelse og gode omdømme gennem et netværk af private kunder. I 1896 blev Georges søn Alexander ansat på destilleriet, og han introducerede 2.81 destilleringsprocessen og igangsatte projekter, der gav den fyldige, muskuløse whisky, vi kender i dag.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.