Beskrivelse
Årgang: 2013
Størrelse: 75 cl
Druer: 8% Cabernet Franc 86% Cabernet Sauvignon 2% Malbec 3% Merlot 1% Petit Verdot
Lagring: 16 mdr. på fade af fransk eg
Alkohol: 15%
Om produktet
Luc Morlet har kaldt denne Cabernet Sauvignon fra Knights Valley ”Mon Chevalier” (”min ridder”) til ære for familiens egen ”ridder”, sønnen Paul Morlet. Vinen er sammensat af Cabernet Sauvignon (86%), Cabernet Franc (8%), Merlot (3%), Malbec (2%) og Petit Verdot (1%), som hentes på egen vinmark i Knights Valley AVA (Sonoma County). Parcellerne ligger i 150-180 m.o.h., ved foden af skråningerne, med en jordbund af muld, ler, vulkansk aske og lava (Rhyolitic). Den tætte beplantning i rækkerne og den store afstand mellem hver række giver en lille produktion for hver vinstok, og en god udluftning og eksponering i alle parcellerne. Dette giver en langsom men stabil modning og meget sunde druer, en forudsætning for højkvalitetsvine.
Høsten foregår som regel sent (ultimo oktober) og foretages manuelt i små beholdere, som transporteres til kælderen i kølevogn. Ved ankomsten foretages en yderligere sortering af klaserne og druerne. Druesorterne bliver vinificeret separat. Efter en skånsom afstilkning bliver druerne overført til små tanke og træfade (600 l.). Her foretages en gæring med druernes vilde gær efterfulgt af en presning. Derefter overføres vinen til klassiske små fade af fransk eg fra udvalgte bødkere, hvor man foretager en malolaktisk gæring og en modning i 16 måneder. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige druer foretages efter modningen. Aftapningen foregår uden klaring eller filtrering for at bevare vinens friskhed, frugt og karakter.
Vinen har en dyb, mørk, rubinrød farve med lilla skær. I duften finder man klassiske, intense toner af mørke kirsebær, solbær, blommer, mandler og en smule lakrids. Smagen er fyldig, struktureret og en smule mineralsk. Vinen har en spændende balance mellem de sødlige nuancer af modne frugter og toner af krydderier (sort peber), mørk tobak og bitter chokolade. Vinen er flot koncentreret, og i eftersmagen er det igen de aromatiske og krydrede nuancer, som dominerer. Prøv den til lam, til grillet oksekød eller til retter med marineret råvildt (gerne med vilde svampe og vilde skovbær).
Scoreplads
En kort forklarende tekst om hvad nedenstående logoer betyder for denne vin.
Jeannie Cho Lee 93 Point
Robert Parkers The Wine Advocate 95 Point
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.