Lagavulin 16 YO 70 cl

kr.650,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 3311047 Kategorier: , ,
Loading...

Beskrivelse

KOMPLEKS, RØGET OG SØDMEFYLDT
Foruden røg kan der i duften spores jod, søde krydderier og en god, moden sherry og cremet vanilje. Den røgede duft med sherrynoter er også fremtrædende i smagen som er tyk og fyldig. Dertil kommer salte og græsagtige noter, mens den lange sødlige eftersmag har noter af træ, havtang og salt. Nyd den som den er eller med en lille smule vand.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling
Lagavulin udsættes for 20 gange så meget tørverøg som en typisk single malt fra Speyside. Lagavulin 16 års er lagret mindst 16 år på egetræsfade, hvilket giver whiskyen den eftertragtede, massive tørverøg, som er typisk for dette område samt en tørhed, som gør whiskyen virkelig interessant.

Om producenten
Lagavulin ligger i den lille bugt på Islay’s sydlige kyst og er det største destilleri på øerne omkring Skotland. Lagavulin betyder ”dalen hvor møllen ligger”, hvilket stammer fra det gæliske ”Lag A’Mhouillin”. Destilleriet blev grundlagt i 1816 af den gæliske John Johntson. Området er rigt på tørv, som er forudsætningen for alle gode maltwhiskyer. De kilometerlange strækninger med tørvemoser på øens vestside sikrer den karakteriske røgede smag i maltwhiskyen. Islay er Skotlands mindste region med 3000 indbyggere og syv destillerier. Her findes tørveagtige, intense og kraftige whiskyer, som desuden alle har en karakteristisk røget karakter.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Lagavulin 16 YO 70 cl”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter