Udsalg!

Il Cadere, Årets Jagtvin 2022

DKK75,00

Varenummer (SKU): 521399 Kategorier: , , , , ,
Loading...

Beskrivelse

IL CADERE APPASSIMENTO ROSSO, ÅRETS JAGTVIN (2022)

Årets Jagtvin, Il Cadere, er en kraftfuld sag med en fin sødme, lækker chokolade og masser af intensitet, oplagt til sæsonens traditionelle vildtretter.

FYLDIG, INTENS OG KOMPLEKS
Il Cadere er intens rød i glasset med et elegant lilla skær. I duften mødes man af modne, tørrede frugter som blommer og rosiner. Fadlagringen har tilført vinen noter af chokolade og krydderier. I munden opleves Il Cadere fyldig og flot afrundet, her går noterne fra duften igen og støttes op af en flot balanceret sødme fra de delvist udtørrede druer. Il Cadere er lang og vedvarende i eftersmagen med fint integrerede og diskrete tanniner.

Serveringstemperatur: 18-20°C

Fremstilling
Il Cadere er lavet på 60% Negroamaro, 25% Merlot og 15% Primitivo og bærer betegnelsen Vino Passito. Druerne høstes i starten af oktober for at opnå optimal modenhed og dermed højt sukkerindhold og passende alkoholindhold. Inden de høstes, hænger de på vinstokkene og tørrer i ca. 15 dage, en metode der kaldes “Appassimento på vinstokke”. Appassimentometoden kendes også fra Amarone og Ripasso, men her ligger druerne som regel til tørre på stråmåtter. Under tørringen af druerne på vinstokkene, mister de omkring 50% af vægten. Tørringen af druerne giver de karakteristiske noter af moden frugt så som blommer og rosiner.

Om producenten
Botter blev grundlagt af Carlo Botter og hans hustru Maria i 1928 i Fossalta di Piave, en lille by i nærheden af Venedig. De startede med en lille forretning, som solgte vin på fade.
I 60-erne kom de to sønner Arnaldo og Enzo til firmaet og begyndte at sælge vin på flaske. Det gav firmaet et boost på det italienske marked og hvad mere vigtigt var, det blev begyndelsen på en ekspansion til andre lande. Nogle af Venetos vin kom fra familiens egne vinmarker i nærheden af Treviso, men snart begyndte Botter også at handle med vine fra det nordlige Italien til det sydlige.
I slutningen af 90-erne kom tredje generation Annalisa, Alessandro og Luca ind i firmaet og Botter oplevede yderligere vækst.
I da ger Botter én af de største producenter og eksportører af italiensk vin og 1 ud af 35 flasker italiensk vin eksporteres af Botter

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Il Cadere, Årets Jagtvin 2022”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.