El Dorado 21 års 70 cl

kr.899,00

Type – Mørk Rom

Producent – Demerara Distillers (El Dorado)

Land – Guyana

Region – Demerara

Indhold – 70cl

Alder – 21år

Alkohol – 43%

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 4011053 Kategorier: , ,
Loading...

Beskrivelse

El Dorado 21 Years Old er en rom fra det sidste overlevende destilleri på Guyana; Diamond Distillery. Rommen her er sammensat af destillater fra flere af deres kedler, og særligt deres ”French Savalle still” – en kolonnekedel, man forbinder med Uitvlugt og Albion – spiller en stor rolle i blendet. Kompleksiteten er en tand højere end i mange af de andre udgivelser i serien. Sødmen er der, men er ikke overdøvende. Den er lagret minimum 21 år på fade af amerikansk eg og tappet ved 43% alkohol.

Farve: Rav.
Duft: Dyb duft af valnødder, chokolade og melasse.
Smagsnoter: Smagen fortsætter i rosiner, diverse nødder, muskatnød. Lang eftersmag

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Demerara-regionen i Guyana har produceret verdens måske bedste sukker og rom siden starten af 1700-tallet. I over 250 år producerede mere end 300 sukkerplantager, udover gyldent rørsukker og sirup, den fineste rom som blev eksporteret til hele verden.
Den engelske flåde var den største aftager af den kraftige mørke rom, fra bl.a. Port Mourant-plantagen, som indgik i den famøse britiske Navy Rum. I dag er de fleste af plantagerne og alle destillerierne desværre borte. Heldigvis lever de bedste destillerier videre i hvad der bedst kan beskrives som et ”levende museum”; Diamond Distillery. Demerara Distillers bragte de bedste af de lukkede plantagedestilleriers produktionsudstyr til Georgetown, hvor der i dag produceres 20 forskellige romstilarter på 9 forskellige gamle kolonne- og pot stills.

Om producenten
El Dorado rom produceres på det eneste eksisterende destilleri i Guyana. Romproduktionen i Guyana blev startet med hollændernes indtog i 1600-tallet. Hollænderne inddrog land til dyrkning af sukkerrør og -produktion, en hovedingrediens i rom. I 1780 var der over 300 destillerier i Guyana, men dette antal faldt gennem årene og landede på ni tilbageværende destillerier i 1942, og i dag er der som nævnt kun et destilleri tilbage. El Dorado er en unik serie af lagret rom med en alder fra 3 til 25 år. De produceres efter de højeste standarder og ifølge de internationale regler vedr. lagring. Derfor er alderen nævnt på flasken alderen på den yngste rom i blandingen, og de ældste kan således være mange år ældre.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “El Dorado 21 års 70 cl”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter