2017 Edouard Delaunay, Gevrey-Chambertin

kr.699,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 3701338000119 Kategorier: , , , ,
Loading...

Beskrivelse

Morey-St.-Denis 1. Cru ”Les Millandes” ligger lige under Grands Cru’erne Clos de la Roche og Clos St. Denis, på en blød skråning med en jordbund af rødt ler og muld, blandet med småsten. Vinmarken er kendt for at give meget harmoniske vine med god balance mellem friskhed, elegance og charme på den ene side og dybde, struktur og velour på den anden side. De minder meget om vinene fra deres berømte naboer, men også om vine fra Gevrey-Chambertin. Allerede i 1980’erne, da Laurent Delaunay arbejdede for en af de bedste producenter i området, blev han fuldstændig betaget af netop vinene fra ”Les Millandes”.

Høsten forgår manuelt og tillader en god selektering af klaserne. Efter en 100% afstikning bliver druerne skånsomt mast og gæret på tank med løbende omrøringer. Kun druernes egne gærceller anvendes. Efter en malolaktisk gæring modnes vinen i 18 måneder på klassiske Bourgogne-fade (228 l.), de første 6 måneder på et år gamle fade og de følgende 12 måneder på nye fade fra Citeaux-skoven i Bourgogne.

Farven er dyb, rubinrød, og i duften finder man lækre, komplekse nuancer af hindbær, jordbær, tyttebær og syltede kirsebær samt krydrede toner af friskkværnet sort peber. Smagen er i starten både kødfuld og sammensat med toner af syrener, violer, mynte, tobak, lakrids og mørk chokolade, men med lidt iltning kommer vinens finesse og sarthed frem. De mange forskellige nuancer smelter meget flot sammen med en diskret trækarakter og en tannin, som uden tvivl vil bære vinen i mange år endnu. Serveres til fx fuglevildt, råvildt eller til modne rødskimmeloste.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “2017 Edouard Delaunay, Gevrey-Chambertin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter