Benromach Organic

kr.549,00

Type – Single Malt
Producent – Benromach Distillery
Land – Skotland
Region – Speyside
Indhold – 70cl
Alder – N/A
Alkohol – 46%

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5020613202825 Kategorier: , , , ,
Loading...

Beskrivelse

Benromach Organic var en af verdens første økologiske whiskies. Der er mangt og meget der skal tages i ed, inden man kan hejse det økologiske flag over noget som komplekst som single malt whisky. Benromach Organic er certificeret 100 % økologisk af The Soil Association, som er den engelske pendant til vores Ø-mærke. Ikke alene er den lavet på økologisk byg – den er også lagret på ubrugte fade af egetræ fra bæredygtigt skovbrug.

Farve: Ahornsirup.
Duft: Skøn, frugtig duft af moden banan, appelsin, sort peber og vaniljefudge.
Smagsnoter: Sød, cremet og maltet. Vanilje, toasted kokos og kakao.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, evt. med en dråbe vand eller to.

Benromach er grundlagt i år 1898 og var et af de destillerier som måtte lukke i 1983, hvor der blev drukket meget lidt whisky og industrien haltede. Men lykkeligvis genopstartede Benromach produktionen i 1998, som (indtil videre) det eneste af de mange savnede destillerier som slukkede kedlerne i det skæbnesvangre år. Det var den uafhængige aftapper, Gordon & MacPhail som vækkede Benromach til live. I 1993 købte de hvad der var tilbage af destilleriet (et par washbacks og de tomme bygninger) og brugte derefter de næste 5 år på at renovere og installere nyt udstyr. Gordon & MacPhail er kendt for at have kæmpemæssige mængder af gammel whisky, som firmaet har købt gennem årene, og de var således unikt stillede til at kigge deres ”flydende bibliotek” igennem og spore sig ind på den stil, som Benromach havde haft før lukningen. Det nye destilleri blev så designet, så det bedst muligt kunne ramme den gamle stil, og man har sågar installeret en malt-kværn som er bygget i 1913! Især mente man, at et hint af røg var yderst vigtigt. Sådan smagte Speyside-whisky i gamle dage, for før 1960’erne maltede de fleste destillerier selv, og her brugte man altså både kul og tørv. Deres standard malt peates til 10-12 ppm, men de laver også en lille smule whisky med en væsentlig kraftigere røg.

Benromach er essensen af et håndværks-destilleri. Det er hands-on, hele vejen igennem, og nok det mindste destilleri i speyside. Kun 2 mand er involveret i produktionen! Der er ingen termometre eller trykmålere på deres pot-stills – man sikrer at tingene kører som de skal med ”sound, touch and sight”. Det er gammeldags, men det er fantastisk godt. Benromach har sat barren urimeligt højt for deres konkurrenter i Speyside.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Benromach Organic”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter