2019 Ch. de Pez 2.vin St. Estephe

kr.250,00

21 på lager

Varenummer (SKU): 5700000009830 Kategorier: ,
Loading...

Beskrivelse

CHATEAU DE PEZ Cru Bourgeois, Saint-Estèphe

Årgang: 2019

Størrelse: 75,00

Druer: 1% Cabernet Franc 56% Cabernet Sauvignon 42% Merlot 1% Petit Verdot

Lagring: 12 mdr. på barriques (225 l., 35% nye)

Alkohol: 14,00

Om produktet
2019 startede med en mild og tør vinter, men en efterfølgende kølig periode forsinkede væksten, så blomstringen foregik på det normale tidspunkt fra ultimo maj og primo juni. Derefter var sommeren ekstrem solrig og tør, med kølige nætter, og gav vine med både nerve, fylde, mineralitet, harmoni og stor elegance. En super-årgang for Château de Pez, som man med fordel kan “glemme” lidt i kælderen.

Høsten foregik manuelt, med Merlot fra 17. september og senere Cabernet-druerne og Petit Verdot, som var optimalt modne omkring 7. oktober. I 2019 foretog man de separate gæringer på en kombination af klassiske Médoc-gæringskar af træ og temperaturregulerede koniske ståltanke. Vinene gennemgik derefter en malolaktisk gæring. Vinen er modnet i 12 måneder på franske barriques af 225 l., hvoraf 35% var nye. Derpå foretages ”assemblagen”, hvor slottets smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen, med hovedvægten lagt på Cabernet Sauvignon (56%).

Farven er meget dyb med et blankt skær. Duften for 2019 er både charmerende og dyb, men nuancer af iris, ribs, brombær, lakrids og lys tobak. Smagen er meget indtagende og velouragtig, med toner af syltede bær (bl.a. hindbær). I sin ungdom er tanninen stadig ret fremme, men man fornemmer en god struktur og især en god frugtkoncentration, som vil sikre en god udvikling med årene. De delikate toner, som allerede nu charmerer i vinen, vil uden tvivl give en fantastisk harmoni med alderen. Prøv den sammen med krydrede retter med lam, vildt eller okse.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “2019 Ch. de Pez 2.vin St. Estephe”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter