2017 Giribaldi Langhe Rosso

kr.195,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 521787 Kategori:
Loading...

Beskrivelse

AZIENDA AGRICOLA MARIO GIRIBALDI LANGHE ROSSO DOC ØKOLOGISK

Fristende og frugtig vin der kan nydes både til de lidt tungere retter om vinteren og til sommerens grillretter.

God til:
Oksekød, ost – kraftig, vildt, svinekød

VARM, BLØD OG ELEGANT
Fristende rubinrød farve af medium intensitet. I næsen er der noter af moden frugt og udpræget duft af kirsebær og ribs. Varm og fyldig i munden med elegant vanilje og en snert af lakridsrod og skovbund.

En alsidig vin der er et godt valg til alt lige fra forretter som carpaccio til risotto med champignoner og til oksekød og svinekød.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling
Langhe Rosso DOC er lavet på Dolcetto, Barbera, Nebbiolo og Pinot Noir. Blandingsforholdet varierer fra årgang til årgang. Dolcetto kommer fra en vinmark beliggende i Calupo i Rodello på toppen af et bakket område 500 meter over havets overflade. Vinmarken er sydvestvendt med en kalkholdig jord, der indeholder mergel, og har en god dræning. Pinot Noir kommer fra en vinmark i det samme område, hvorimod Nebbiolo kommer fra Montelupo Albese, hvor vinmarken har en perfekt sydvendt beliggenhed og en kalkholdig jordbund med medium indhold af mergel. Barbera kommer fra Alba, hvor vinmarken ligger 350 meter over havets overflade. Vinificeringen er traditionel med udblødning af druerne ved kontrolleret temperatur på 30?C, hvor kvaset moses ned i mosten over en periode på syv dage. Vinen ligger derefter i 24 måneder på fade af forskellig størrelse.

Om producenten
Vingården Giribaldi blev grundlagt i begyndelsen af det 20. århundrede. Dengang var det hårde tider, og landbrug var ikke kun en indkomstkilde men også en levestil for dem, der elskede landet, selvom det fik dem til at lide nok så meget. Det var normalt for dem at ofre meget for det land, hvor de var vokset op. I dag tænker Giribaldi stadig på traditionerne og kærligheden til noget så livligt som vin, og de fortsætter blot deres fars og bedstefars arbejde med samme passion og hengivenhed. De ser sig som en familie, ikke blot fordi de repræsenterer tredje generation i en vinfamilie, men fordi de er en stor familie udgjort af 10 mennesker, som hver dag stolt arbejder sammen og deler samme passion. Det hele starter med vinmarken, jordbunden og vinstokkene. Spørgsmålet om hvorvidt vinens kvalitet afhænger af arbejdet i vinmarken eller i vinkælderen stilles ofte, men det kan ikke siges, at det ene er vigtigere end det andet. Det starter uden tvivl i vinmarken, hvor der skal vælges den rette vinstok til jordbunden og mikroklimaet, og så er flere års erfaring selvfølgelig bedre end en bog. Der er stor forskel på vinmarker, og mange faktorer spiller ind. Hver vinmark har sit eget liv og skal behandles forskelligt. Meget afhænger af druernes kvalitet når høsten nås, og klimaet fastsætter spillereglerne fra forår til efterår, så arbejdet med druerne må tilpasses herefter. Arbejdet i kælderen er traditionelt med stort fokus på den nedarvede erfaring men samtidig anvendes moderne teknologi, så druernes høje kvalitet bevares i vinen.

Giribaldi er økologisk certificeret og har været det siden 2004 efter tre års omlægning til økologisk drift. De kan dermed bryste sig af at være en af de første økologiske vinavlere i Italien.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “2017 Giribaldi Langhe Rosso”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.