Beskrivelse
A MI MANERA TAI ANFORA
God til:
Asiatiske retter, fisk – fede, skaldyr
BLØD OG FYLDIG
Dyb hørgul farve med gyldne strejf. En delikat duft af mandler og urter. Smagen er blød, lækker og fyldig.
Den perfekte ledsager til retter med alt godt fra havet, asiatiske retter og lyst kød.
Serveringstemperatur: 8-10°C
Fremstilling
Druen, der nu hedder Tai, hed førhen Tocai Friuliano, men da der var for stor risiko for at druen blev forvekslet med den ungarske Tokaidrue, blev det forbudt at bruge den oprindelige betegnelse. Tai-druerne til denne vin kommer fra Lison of Portogruaro i Veneto fra en vinmark med kalkholdig jord. Vinstokkene står med en tæthed på 3600 planter pr. hektar. Udblødning og gæring sker ved lav temperatur og tager 24 timer i tanke af rustfrit stål, hvor kvaset presses ned i mosten. Efter endt gæring, hældes vinen over på håndlavede amforaer af terrakotta, som er et porøst materiale med høj varmeisoleringsevne. I modsætning til træfade afgiver terrakotta-amforaer ingen smag til vinen, men der sker alligevel en påvirkning fra miljøet uden for amforaerne, og det fremmer og øger vinens modningsproces. Det er en procedure som følger de originale metoder. Vinen lagrer 10 måneder i terrakotta-amforaerne.
Om producenten
Hos A mi Manera er fjerde generation ved roret. Fælles for alle generationer er en kærlighed til landet, at de sætter pris på den værdighed, der kommer af at udføre et hæderligt arbejde, og at de har stort fokus på teknologien inden for vinproduktion. Lison er et vinområde, hvor der er blevet produceret vin i et årtusinde. Det kræver grundigt kendskab til området for at kunne dyrke vindruer til vinproduktion, og familien Bigai spiller en vigtig rolle i den kulturelle arv i området. I deres kælder står de moderne tanke af rustfrit stål side om side med betontanke, egetræsfade og de genopdagede amforaer.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.