Beskrivelse
BROTTE VIOGNIER BAIES DORÉES BLANC
En velsmagende og fyldig hvidvin som viser karakter og elegance.
God til:
Fisk – fede, fisk – mager, ost – kraftig, ost – mild, aperitif, kylling og kalkun
AROMATISK OG RUND
Viognier Baies Dorées har en sart gul farve. Duften byder på et elegant mix af hvide blomster, ananas og grapefrugt. Smagen er både meget aromatisk og fyldig med stor kompleksitet af eksotiske frugter og citrusfrugter. Hvide blomster og grapefrugt dominerer eftersmagen og efterlader en med en virkelig behagelig og forfriskende følelse i munden.
Kan nydes som aperitif, men er også en fremragende ledsager til fisk og skaldyr, kyllingeretter og ost.
Serveringstemperatur: 10-12°C
Fremstilling
Druerne vokser på marker, hvor jorden hovedsageligt består af ler og kalksten for at opnå naturlig friskhed og mineralitet i druerne. Markerne ligger i Gardregionen og får et ikke ubetydeligt antal solskinstimer i løbet af den tørre sommer. Tilsammen giver det druer, der modnes perfekt. Høsten foregår over flere dage for at plukke druerne på det helt rigtige tidspunkt. Druerne presses let og mosten hviler 48 timer ved 10ºC før gæring. Den alkoholiske gæring sker i rustfrie ståltanke ved 18-20ºC i 15 dage. For at bevare friskheden og frugtsmagen i vinen sker der ingen malolaktisk gæring. Den færdige vin tappes på flasker i marts året efter høsten.
Om producenten
I 1931 slog Laurent Charles Brotte sig ned i det prestigefyldte vinområde Châteauneuf-du-Pape i Rhône-området. Her kastede den unge Charles sig over vindyrkning og anlagde et tapperi i den lille by og således blev kimen til Maison Brotte lagt.
Laurent Charles Brotte viede sit liv til at forsyne vinelskere over hele verden med kvalitetsvine, der afspejler områdets stil og karakteristika. I 1952 fik han ideen til brandet ”La Fiole du Pape”, som for alvor slog Châteauneuf-du-Pape fast i folks bevidsthed, og i dag eksporteres ”La Fiole du Pape” til 90 lande i hele verden. Maison Brotte er i dag et dynamisk vinfirma med over 60 ha og 4 ejendomme: Domaine Barville, Château de Bord, Domaine Grosset og Domaine de l’Aube men også eget tapperi. I 1972 anlagde familien desuden et museum, hvor de besøgende kan kigge nærmere på Rhône dalens historie.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.