Thorn-Clarke Varietal Collection Riesling

kr.140,00

14 på lager

Varenummer (SKU): 621155 Kategori:
Loading...

Beskrivelse

THORN-CLARKE RIESLING

Fra Thorn-Clarkes vinmark Mount Crawford i det kølige Eden Valley i Australien. Denne marks perfekte terroir skaber optimal grobund for hvidvin af høj kvalitet.

God til:
Asiatiske retter, skaldyr, salater, sushi

HARMONISK OG FORFØRENDE
Liflig bleg strågul med funklende grønlige strejf i glasset. Tydelig duft af citrus, blomster og blide noter af talkum strømmer op af glasset og viser Eden Valleys sande karakter. Distinkt smag af friskskåret lime, smagsfyldt citrongræs og en fin mineralitet dominerer i munden. Lækker, vedvarende syreholdig eftersmag. Resultatet er en perfekt balanceret vin med præcision, parfume og en lækker kernesmag af frugt.

En oplagt ledsager til skaldyr, salater, sushi eller som en god ledsager til det mere krydrede asiatiske køkken.

Serveringstemperatur: 8-10°C

Fremstilling
Mount Crawford er en enkelt mark, som er beliggende på det højeste punkt i Eden Valley. Her måles de fleste dage det køligste klima i hele Sydaustralien. Det kontinentale klima, i sammenhæng med de nord-øst vendte skråninger, sikrer optimale betingelser for kold-klima druer som fx Riesling og Chardonnay.

Riesling er den bedste drue i dette terroir. Høstet om natten og presset indenfor en time efter høsten. Vinen behandles nænsomt i løbet af hele vinifikations-processen for ikke at miste de lækre duft- og smagsnoter Riesling har. Efter bundfældning opvarmes mosten og neutral gær tilsættes inden vinen stabiliseres, filtreres og tappes på flasker.

Om producenten
Vinhuset Thorn-Clarke har fået tildelt “5 RED STARS” i The Halliday Wine Companion 2023. “5 RED STARS”-bedømmelsen gives kun til fremragende vingårde, der regelmæssigt producerer vine af eksemplarisk kvalitet og karakter. The Halliday Wine Companion anses som én af de bedste guides, når der anmeldes vingårde i Australien.

To store familier fra Barossa Valley har slået sig sammen i Thorn-Clarke, der nu repræsenterer seks generationers erfaring i et 100% familieejet firma. Huset er ejet af David og Cheryl Clarke (tidl. Thorn), og med sig har de deres søn, som er daglig leder hos Thorn-Clarke.

Barossa Valley er beliggende i South Australia og regnes for det bedste område i Australien til fremstilling af topvine. Det unikke ved Barossa Valley er en palet af mere end 10 forskellige jordbundstyper og varierende højder. Thorn-Clarke’s filosofi går på, at kvalitetsvin fødes i marken, derfor har de gennem flere års opkøb skaffet sig velplacerede marker i 4 områder i Barossa Valley. Her fremstiller Thorn-Clarke vine på højt niveau på alt fra Riesling til Shiraz og frembringer således en bred vifte af fremragende vine. Varmest er der i den nedre del af Barossa Valley, hvor f.eks. Shiraz druen har optimale betingelser. I den køligere Eden Valley længere mod nord er forholdene perfekt til fremstilling af Riesling.

Thorn-Clarke deler deres vine op i 4 overordnede serier – Milton Park, Terra Barossa, Mount Crawford og Shotfire. På toppen byder Thorn-Clarke på William Randell, der er husets absolutte topvin.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Thorn-Clarke Varietal Collection Riesling”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.