Tamdhu Batch 5 C/S

kr.799,00

Type – Single Malt
Producent – Tamdhu
Land – Skotland
Region – Speyside
Indhold – 70cl
Alder – N/A
Alkohol – 58,8%

5 på lager

Varenummer (SKU): 250-011055 Kategorier: , , , ,
Loading...

Beskrivelse

Metode og produktion
Batch Strength 5 tappes af og filteres ikke ved lavere temperaturer, med en høj alkohol styrke. Den dybe kobberfarvetone i Tandhu Batch Strength 5 bliver udviklet i faddet under lagring og hver dråbe skyldes den rige komplekse smag af Oloroso-faddet.
”Un-Chillfiltered” gør det muligt for entusiaster at nyde smagen af ??whisky, der ikke har gennemgået en kold-filtrering. Ligesom cognac, armagnac og andre fine spiritus, filtreres de fleste whiskyer i dag.
Batch Strength 5 har et udseende, der er meget mere tro mod de originale produkter. Rigere, olierigere, mere aromatisk og karakteristisk,

Smagsnoter
Man kommes i møde af noter af nødder, kanel og vanilje. Cremet smag med friske sommerbær. En dråbe vand vil afsløre citrusnoter, eg og nybagte ”cookies” – en afslutning med hints af en fyldig krydret sødme fra klementinskal.

Historie
Tamdhu Distillery er et Single Malt Scotch Speyside whisky destilleri, der ligger i landsbyen Knockando i Banffshire, Skotland. Tamdhu kan oversættes fra gælisk til ”den lille mørke bakke”.

Destilleriet blev grundlagt i 1896 af en gruppe personer, der ønskede at engagere sig i produktionen af ??deres egen whisky. Den første malt whisky blev destilleret og fyldt på flaske i 1897. Destilleriet blev hurtig solgt til Highland Distillers. I modsætning til sine naboer havde Tamdhu destilleriet ingen tagformet pagode over sine maltovne. Dette var et af ??de sidste destillerier, der maltede alt dets byg på stedet i en saladin-kasse. I dag får Tamdhu malten færdig leveret fra et nærligennde lokalt malteri.

Det blev annonceret i april 2010, at Tamdhu Distillery, der tilhører Highland Distillers datterselskab af Edrington Group, blev lukket. Det blev derefter solgt til Ian MacLeod Distillers i juni 2011, der genoptog produktion af single malt i maj 2013, men malteriet genåbnedes ikke.

Tamdhu whiskyen består næsten fuldstændigt af en produktion af blandede whiskyer, såsom The Famous Grouse, J & B og Cutty Sark.

Den eg der anvendes til fadproduktion, vokser i det nordlige Spanien og USA. De mere end 70 år gamle ege fældes, skæres i stænger og tørres i minimum 2 år i solen under åben himmel. De nu færdige fade, fyldes med sherry. Efter endt lagring af sherry i Spanien, ”shippes” de nu tomme og mest eksklusive fade til Tamdhu, hvor de giver den unikke smag af de fineste sherry-fade.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Tamdhu Batch 5 C/S”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter