Springbank 12 års Cask Strength Aug 2019

kr.699,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 610854547004 Kategorier: , , ,
Loading...

Beskrivelse

SPRINGBANK 12 YEARS CASK STRENGTH JANUAR 2019
Springbank 12 Years Cask Strength er en single malt whisky fra et af Skotlands mest afholdte destillerier. Den er tappet ved fadstyrke, og er sammensat af en blanding af whisky fra sherry- og boubonfade. 12-årsudgaven har normalt en større proportion sherry-lagret whisky end lillebroderen på 10 år, og i denne 2019 udgave er der tale om 50% sherry- og 50% bourbon-lagring. Whiskyen er hverken tilsat farve eller kølefiltreret. En uhyrelækker dram!

Farve: Mørk rav.
Duft: Lækre noter af crème brûlée, tørret frugt, sandeltræ og læder.
Smagsnoter: Let røg over abrikoser, karamel med havsalt, digestives og honning.

Serveringsforslag: Bør nydes rent, men gerne med et par dråber vand. Den svømmer godt!

Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.

Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.Produkt information
Årgang
0
Drue 1
Maltet Byg
Land
Skotland
Region
Campbeltown
Lagringstid
12Y
Alder
12 år
Produkttype
Whisky – Single Malt
Fremstillet på
Korn

Flaskestørrelse
0,70
Alkohol %
54,80

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Springbank 12 års Cask Strength Aug 2019”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter