Longrow Red Refill Malbec 2021

kr.849,00

Type – Peated Single Malt Whisky

Producent – Springbank

Land – Skotland

Region – Campbeltown

Indhold – 70cl

Alder – 10år

Alkohol – 52,5%

Finish – 7 år på bourbon barrels og 3 år på malbec refill-fade

Antal flasker produceres –

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 50134918 Kategori:
Loading...

Beskrivelse

Longrow Red-serien fra Springbank er populær med god grund. Hvert år får den kraftigt røgede whisky fra Campbeltown en særlig fadlagring på vinfade: portvin, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon… Det er altid spændende at se, hvordan årets Red er skruet sammen! Den nyeste udgave, Longrow Red Refill Malbec Casks, har tilbragt 7 år på bourbon barrels og 3 år på refill-fade der har indeholdt Malbec fra vinhuset De Toren Private Cellar i Stellenbosch, Sydafrika. Den er tappet ved 52,5% og er ikke kølefiltreret eller tilsat farvestof.

Farve: Let rødlig gylden.
Duft: Vanilje og karamelfudge, rabarbercrumble og røde druer. Mediumkraftig røg.
Smagsnoter: Delikat røget med saftig rød frugt: æble, kirsebær og rabarber.

Serveringsforslag: Bør nydes rent – evt. med en dråbe køligt vand.

Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.

Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Longrow Red Refill Malbec 2021”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter