Beskrivelse
Longrow Red-serien fra Springbank er populær med god grund. Hvert år får den kraftigt røgede whisky fra Campbeltown en særlig fadlagring på vinfade: portvin, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon… Det er altid spændende at se, hvordan årets Red er skruet sammen! Den nyeste udgave, Longrow Red Refill Malbec Casks, har tilbragt 7 år på bourbon barrels og 3 år på refill-fade der har indeholdt Malbec fra vinhuset De Toren Private Cellar i Stellenbosch, Sydafrika. Den er tappet ved 52,5% og er ikke kølefiltreret eller tilsat farvestof.
Farve: Let rødlig gylden.
Duft: Vanilje og karamelfudge, rabarbercrumble og røde druer. Mediumkraftig røg.
Smagsnoter: Delikat røget med saftig rød frugt: æble, kirsebær og rabarber.
Serveringsforslag: Bør nydes rent – evt. med en dråbe køligt vand.
Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange. Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.
Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.