Glasgow Distillery 1770 Tokaji Cask

kr.795,00

11 på lager

Varenummer (SKU): SMCS5591 Kategori:
Loading...

Beskrivelse

Glasgow 1770 Tokaji Cask Finish – Mac Y Release er yderst begrænset særudgivelse på 303 flasker, bestilt specifikt til det danske marked.

Smagsnoter

Rig honning, cremede småkager, abrikoser og krydret egetræ.

Om Produktet
Glasgow 1770 Tokaji Cask Finish – Mac Y Release blev destilleret 3. februar 2018, og tappet på flaske 25. oktober 2022. Denne whisky er den fineste symfoni af maltet byg med utroligt ren vand fra Loch Katrine, og har fermenteret i over 72 timer inden den destilleries på møjsommeligste vis på destilleriets traditionelle copper pot stills hele tre gange.

Whisky med Tokaji finish er et sjældent syn, og kombinationen af triple-distilled whisky med denne finish på sød desertvin resulterer i en helt unik whiskyoplevelse.

Den tredje destillering fjerner de tunge olier fra spiritussen, således at kun den fineste og reneste spiritus bliver anvendt i skabelsen af denne utroligt lette og bløde whisky. Den resulterende new make spiritus er ganske frugtig og lys.

Dernæst spiritussen på et first fill ex-bourbon fad, inden den til sidst gives en afsluttende finish hvor den overføres til en lille barrique tønde, der tidligere har indeholdt Tokaji vin.

Tokaji er navnet på de vintyper der kommer fra Tokaj-regionen, som er delt mellem Ungarn og Slovakiet. Tokaji vine er typisk sødmefulde, hvilket skyldes at man i regionen længe har anvendt ædelråd i dyrkelsen af vindruer. Ædelråd er en form for gavnlig svampevækst, som man bevidst inficerer druerne med. Hvis dette udføres korrekt – resulterer det i en vinhøst som er sødmefuld men utroligt velbalanceret.

Glasgow 1770 Tokaji Cask Finish – Mac Y Release er non-chill filtered, med naturlig farve og lagt på flaske ved 52% ABV.

Smagsnoter
En yderst let og lækker whisky, rig på honning, med noter af cremede shortbread småkager, abrikoser, citrus og krydret eg.

Om Glasgow Distillery
The Glasgow Distillery Company er ganske ungt destilleri der – som navnet antyder – har base i Glasgow. Destilleriet blev grundlagt i 2014, og tager navn efter et af Glasgows oprindelige destillerier. Det gamle Glasgow Distillery Company blev grundlagt helt tilbage i 1770, men måtte dreje nøglen om i starten af 1900-tallet. Da det nye destilleri blev åbnet i 2014 var det det første Single Malt Whisky destilleri i Glasgow i over ét hundrede år.

Destilleriet laver en række forskellige spiritusprodukter, både Single Malt Whisky, Blended Whisky, Gin, Rom og Vodka, af disse bringer Mac Y deres ”1770 Single Malt Whisky” serie, samt deres ”Makar Gin” serie.

Om 1770 Single Malt Whisky
1770 Single Malt Whisky er navngivet efter grundlæggelsesåret for det oprindelige Glasgow Distillery, og giver den skotske whiskybranche et friskt, nyt, urbant udtryk.

Whiskyen er håndlavet i destilleriets specialdesignede kobberkedler, og laves på lokal skotsk bygmalt og vand fra Loch Katrine.

Brandets signaturudgivelser er:

’The Original’ – frisk og frugtig

’Peated’ – dyb og røget

’Triple Distilled’ – Afrundet og sprudlende.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Glasgow Distillery 1770 Tokaji Cask”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter