Giribaldi Nebbiolo d’Alba

kr.240,00

12 på lager

Varenummer (SKU): 521785 Kategori:
Loading...

Beskrivelse

AZIENDA AGRICOLA MARIO GIRIBALDI NEBBIOLO D’ALBA DOC CONCA D’ORO ØKOLOGISK

Superaromatisk og indbydende Nebbiolo med varm, vedholdende eftersmag.

God til:
Kalv, lam, oksekød, ost – kraftig, vildt

RUND, FYLDIG OG BALANCERET
Intense rubinrøde i glasset med orangefarvede reflekser. I næsen er der tydelig duft af roser, hindbær, og noter af vanilje og balsamico. I munden er vinen tør, rund og fyldig med unge, arrogante tanniner, frugtsirup og kanel. Balanceret og lang eftersmag.

Server f.eks. til rødt kød, vildt, stegt kød og meget stærke oste.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling
Lavet på Nebbiolo fra en vinmark i Fontanaccia i området Conca d’Oro, som ligger i Montelupe Albese 380 meter over havets overflade. Vinmarken er sydvendt, er på 1,68 hektar og har en frodig, løs jordbund med kalk og mergel iblandet. Der vokser udelukkende Nebbiolo af forskellig italiensk oprindelse på vinmarken, og vinstokkene står med en tæthed på 5300 pr. hektar. Vinmarken har sit navn efter den gyldne farve, vinrankernes blade får i løbet af sensommeren og efteråret. De pressede druer udblødes i 16 dage ved en kontrolleret temperatur på 28?C, hvor mosten pumpes over kvaset flere gange om dagen. Efter at have ligget på tanke af rustfrit stål i 40 dage, modner vinen på egetræsfade af 225-500 liter, indtil den opnår den rette modenhed. Herefter lagrer den fem måneder på flaske.

Om producenten
Vingården Giribaldi blev grundlagt i begyndelsen af det 20. århundrede. Dengang var det hårde tider, og landbrug var ikke kun en indkomstkilde men også en levestil for dem, der elskede landet, selvom det fik dem til at lide nok så meget. Det var normalt for dem at ofre meget for det land, hvor de var vokset op. I dag tænker Giribaldi stadig på traditionerne og kærligheden til noget så livligt som vin, og de fortsætter blot deres fars og bedstefars arbejde med samme passion og hengivenhed. De ser sig som en familie, ikke blot fordi de repræsenterer tredje generation i en vinfamilie, men fordi de er en stor familie udgjort af 10 mennesker, som hver dag stolt arbejder sammen og deler samme passion. Det hele starter med vinmarken, jordbunden og vinstokkene. Spørgsmålet om hvorvidt vinens kvalitet afhænger af arbejdet i vinmarken eller i vinkælderen stilles ofte, men det kan ikke siges, at det ene er vigtigere end det andet. Det starter uden tvivl i vinmarken, hvor der skal vælges den rette vinstok til jordbunden og mikroklimaet, og så er flere års erfaring selvfølgelig bedre end en bog. Der er stor forskel på vinmarker, og mange faktorer spiller ind. Hver vinmark har sit eget liv og skal behandles forskelligt. Meget afhænger af druernes kvalitet når høsten nås, og klimaet fastsætter spillereglerne fra forår til efterår, så arbejdet med druerne må tilpasses herefter. Arbejdet i kælderen er traditionelt med stort fokus på den nedarvede erfaring men samtidig anvendes moderne teknologi, så druernes høje kvalitet bevares i vinen.

Giribaldi er økologisk certificeret og har været det siden 2004 efter tre års omlægning til økologisk drift. De kan dermed bryste sig af at være en af de første økologiske vinavlere i Italien.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Giribaldi Nebbiolo d’Alba”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.