Giribaldi Barbera d’Alba “Caj” ØKO

kr.170,00

24 på lager

Varenummer (SKU): 521781 Kategori:
Loading...

Beskrivelse

AZIENDA AGRICOLA MARIO GIRIBALDI BARBERA D’ALBA DOC CAJ ØKOLOGISK

Karakteristisk Barbera med moden frugt og en frisk syre

God til:
Pasta og pizza, forretter

VARM OG KRYDRET
Tiltalende rubinrød farve i glasset. Duften er præget af violer og kirsebær. I munden er vinen tør, varm og krydret med en snert vanilje og frugt med rødt frugtkød. En typisk Barbera med moden frugt og en frisk syre.

Perfekt til forretter og ost.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling
Vinmarken, som ligger i Alba, hedder Caj og ligger 380 meter over havets overflade. Vinmarken er på 3,96 hektar, har en kalkholdig jordbund med mergel og er syd sydvestvendt. På Caj vokser udelukkende Barbera af forskellig italiensk herkomst, og vinstokkene står med en tæthed på 5000 vinstokke pr. hektar. De pressede druer udblødes i 11 dage, hvor mosten pumpes over kvaset flere gange om dagen efterfulgt af temperaturkontrolleret gæring. Efter at have lagret lidt på tanke af rustfrit stål hældes vinen over i egetræsfade, hvor den ligger i ca. otte måneder. Efter tapning lagrer vinen i mindst tre måneder.

Om producenten
Vingården Giribaldi blev grundlagt i begyndelsen af det 20. århundrede. Dengang var det hårde tider, og landbrug var ikke kun en indkomstkilde men også en levestil for dem, der elskede landet, selvom det fik dem til at lide nok så meget. Det var normalt for dem at ofre meget for det land, hvor de var vokset op. I dag tænker Giribaldi stadig på traditionerne og kærligheden til noget så livligt som vin, og de fortsætter blot deres fars og bedstefars arbejde med samme passion og hengivenhed. De ser sig som en familie, ikke blot fordi de repræsenterer tredje generation i en vinfamilie, men fordi de er en stor familie udgjort af 10 mennesker, som hver dag stolt arbejder sammen og deler samme passion. Det hele starter med vinmarken, jordbunden og vinstokkene. Spørgsmålet om hvorvidt vinens kvalitet afhænger af arbejdet i vinmarken eller i vinkælderen stilles ofte, men det kan ikke siges, at det ene er vigtigere end det andet. Det starter uden tvivl i vinmarken, hvor der skal vælges den rette vinstok til jordbunden og mikroklimaet, og så er flere års erfaring selvfølgelig bedre end en bog. Der er stor forskel på vinmarker, og mange faktorer spiller ind. Hver vinmark har sit eget liv og skal behandles forskelligt. Meget afhænger af druernes kvalitet når høsten nås, og klimaet fastsætter spillereglerne fra forår til efterår, så arbejdet med druerne må tilpasses herefter. Arbejdet i kælderen er traditionelt med stort fokus på den nedarvede erfaring men samtidig anvendes moderne teknologi, så druernes høje kvalitet bevares i vinen.

Giribaldi er økologisk certificeret og har været det siden 2004 efter tre års omlægning til økologisk drift. De kan dermed bryste sig af at være en af de første økologiske vinavlere i Italien.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Giribaldi Barbera d’Alba “Caj” ØKO”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter