Gammel Dansk 35 cl

kr.0,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 4912028 Kategorier: , ,
Loading...

Beskrivelse

GAMMEL DANSK BITTER DRAM 35 CL
Gammel Dansk er lavet af 29 forskellige urter, krydderier og blomster, der alle er nøje afstemt ingen af ingredienserne er for markant.
ALKOHOL OG INDHOLD
38 % / 35 cl
Faktisk blev Gammel Dansk oprindeligt til, fordi salget af en tidligere meget populær likør svigtede. De Danske Spritfabrikkers likørfabrik i Roskilde havde ganske enkelt for lidt at se til og i slutningen af 1950’erne, udtalte fabriksbestyrer J.K. Asmund:

”Denne fabrik har hårdt brug for et nyt produkt, hvis den skal gøre sig håb om at kunne fortsætte. Jeg er mand for at lave et nyt produkt. Jeg har studeret urter og har en idé om, hvordan en ny drik skal laves.”

Måske havde J.K. Asmund skelet til de første skriftlige beretninger om den danske bitter helt tilbage fra midten af 1500-tallet. Det var i de tider, at den dansk-norske Kong Frederik den 2. lærte bitteren at kende af kurfyrstinde Anna af Sachsen.

Under alle omstændigheder tog virksomhedens ledelse Asmund på ordet, og han blev den første fabriksbestyrer i De Danske Spritfabrikker, der kom til at udvikle et nyt produkt.

Efter en endeløs række af kombinationsmuligheder, blev Gammel Dansk i 1964 til det, som vi kender i dag. Ikke sød bitter smag, ikke medicinsk smag – men balanceret.

Aldrig som andre.

INGREDIENSER
Hele hemmeligheden bag den særlige bittersmag i Gammel Dansk ligger i blandingsforholdet mellem 29 forskellige urter, krydderier og blomster – bl.a. angelikarod, muskatnød, anis, ingefær og rønnebær.
Frem mod lanceringen i 1964 fik J.K. Asmund og hans medarbejdere frie hænder til at blande sig frem til den rigtige smag. Det danske sidestykke til de konkurrerende, udenlandske mavebittere skulle nok være bitter, men ikke for skarp.

Ingen smagsgivende ingrediens måtte dominere den totale smagsoplevelse, og det var et langt sejt træk for Asmund, medarbejderne og deres familier at udvælge og prøvesmage sig frem til de ingredienser, der giver Gammel Dansk de rigtige aromatiske, skarpe og bitre egenskaber.

Mere end 100 forskellige droger blev testet (droge = rå eller delvis tilberedt råvare fra planter til fremstilling af lægemidler), og først tre år efter at Asmund havde fået idéen til Gammel Dansk, blev den endelige opskrift og smag godkendt.
Den endelige sammensætning og blandingsforholdet mellem de 29 forskellige urter, krydderier og blomster fra hele verden er en af landets bedst bevarede hemmeligheder.

FREMSTILLING
Det er ikke nogen hemmelighed, at rønnebær og de 28 andre ingredienser er med til at skabe den særlige smag.
Men præcis hvor og hvordan i fremstillingen, der opstår den særlige kemi, der adskiller Gammel Dansk fra alle andre, vil vi ikke ud med.

Efter ingredienserne er behandlet og blandet i det rigtige forhold, ligger de og hygger sig i 96% ren alkohol gennem tre måneder, før der tilsættes vand og alkoholprocenten kommer ned på 38%. Herefter tappes herligheden på flaske og er klar til at nydes.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Gammel Dansk 35 cl”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter