Foursquare Sovereignty 14 års

kr.1.295,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): ROM05424 Kategorier: , ,
Loading...

Beskrivelse

Exeptional Cask Selection “Mark XIX”

Cask Aging: 14 years.
Cask Type: Ex-Bourbon & Ex-Sherry
Distillation: Pot & Collum Still
Released: November 2021
Alcohol: 62%
Non Chill Filtered

A blend of two distinct single blended rums, both 14 years of age. One aged 14 years, entirely in Ex-Bourbon Barrels, and a second double-maturation, aged 3 years in Ex-Bourbon barrels then 11 additional years in Ex-Sherry Casks. Bottled at 62% ABV – 124 Proof. No color, no sugar, no additives, no filtration.

Om Foursquare Distillery
Tradition og fornyelse – men først og fremmest kvalitet!
De ord beskriver meget rammende Foursquare Rum Distillery, et af de få selvstændige romproducenter i verden. Destilleriet har for mål at være verdens mest miljøvenlige destilleri, og er beliggende på Barbados, der populært anses for at være ’Rommens Arnested’, da man allerede i 1640 begyndte at lave rom på øen. På trods af sit massive renommé er øen Barbados faktisk chokerende lille – faktisk er den lidt mindre end Bornholm, men har 7 gange så mange indbyggere!
Ligeså passer mottoet også godt på destilleriets karismatiske Master Distiller og Blender – Richard Seale.
En lang og rig historie
Foursquare daterer sig mange hundrede år tilbage – allerede i år 1636 blev den grundlagt i form af en sukkerplantage. Dens moderne udtryk opstod dog først i 1993 – her købte familien Seale stedet, og besluttede sig for at skabe verdens miljøvenligste destilleri. Det italienske firma ”Green Engineering” leverede selve anlægget, mens Richard Seale stod for at sikre, at der ikke blev kompromitteret med kvaliteten af den rom, der blev lavet på det.
Verdens mest miljøvenlige romdestilleri
Endnu et træk for Foursquare er deres mål om at være så miljøvenlige som muligt – dette ses blandt andet i, at CO2’en fra produktionen opsamles og filtreres, hvorefter den anvendes til produktion af sodavand. Ligeså anvendes den overskydende melasse til fremstilling af dyrefoder.
Højkvalitetsrom i den Barbadiske stil
Meget typisk for Barbados anvender destilleriet 2 forskellige destillationskedler.
En ’Pot Still’ kedel, der laver kraftfuld og smagfuld rom.
En ’Kolonne’ kedel, der laver mild og afrundet rom.
Afkastet fra de to kedler blandes så sammen, så man opnår en balance mellem Pot Still-kedlens kraft og Kolonne-kedlens afrundethed. Ligeså tilsættes der aldrig sukker til den rom, man får fra Foursquare – det er strengt forbudt ifølge Richard Seale, for ifølge ham må ægte kvalitetsrom aldrig være tilsat sukker.
Derefter lagres rommen, og det er her, at den sande magi foregår. Seale kvalitetssikrer selv fadene, og her finder man både bourbon-, portvin-, madeira-, sherry- og cognacfade, samt mange andre typer.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Foursquare Sovereignty 14 års”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter