Doorly´s 14 yo Barbados Rom

kr.599,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5700000009083 Kategorier: , ,
Loading...

Beskrivelse

Doorly’s 14 yo har i starten af 2022 blevet kåret til årets rom 2021 af Romhatten.dk. Samtidigt er den også kåret til årets rom 2022 af The Whisky Exchange og ikke nok med det, så har The Fat Rumpirate kåret den selv samme rom til Rum of the Year – ikke dårlig!

Martin Doorly stiftede rom mærket Doorlys i de tidlige 1920-ere. I 1992 blev Martin Doorly Rum købt af RL SEALE.

Destilleriet hvor Doorleys blandes og lagres er Foursquare på Barbados – omkring 350 år gammel, og de ældste optegnelser antyder at den særlige rom-vin-mølle tilknyttet molasse fabrikken har været i produktion siden 1730. Destilleriet blev total renoveret i 1995, og fremstår i dag som en blanding mellem historien og den nye teknologi. Samtidig er romproduktionen på stedet blevet erklæret 100% miljø rigtig.

I overensstemmelse med god Barbados-tradition, er der ikke tilsat sukker for at søde rommen. Destillationsmetoden med både pot stil og kolonnekedel samt lagringen, sikrer en naturlig sødme og en fyldig smag.

Rum er blevet produceret på øen Barbados i mere end 300 år, men det var først fra 1906, hvor Rum Duty Act blev vedtaget, at industrien udviklede sig, til det vi kender i dag. Før destilleredes der på plantagerne, men den nye lov betød, at destillerierne skulle have en licens, for at kunne sælge sin bulk-rom. Mange handlere i Bridgetown, inklusive Martin Doorly & Co blev tappere, og væksten begyndte. Martin Doorly udviklede sig til Doorlys Macaw Rum og blev den første flaske-rom, der eksporteredes fra øen.

Endnu en fabelagtig udgivelse fra Doorlys rom-serie! Doorlys 14-årige er overvejende blevet lagret i ex bourbon fade, men også i ex Madeira fade, hvilket giver en sublim sødme. Doorlys 14 år gamle Barbados Rum er elsket for sine vanilje-, rancio-, orange- og bærsmagsnotater.

Duft

På næsen finder du dybe aromaer af eksotiske frugter og engelsk toffee med en lys ingefærnote

Smag

Smagen er rig og opdelt med vanilje, lidt rancio, orange zest og stuede bær

Eftersmag

Finishen er pæn lang med kanel og ristet træ

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Doorly´s 14 yo Barbados Rom”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.