Beskrivelse
GÉRARD MILLET SANCERRE BLANC
LIflig og frugtig vin med perfekt afstemt mineralitet og noter af citrus.
God til:
Svinekød, skaldyr, vegetariske retter, ost – kraftig
LÆKKER OG VELBALANCERET
En tør, liflig og frugtig vin med en god kombination af mineralitet og citrusaromaer. I munden er vinen utrolig fyldig og blød med en lækker afslutning.
Nyd vinen til f. eks. svinekød, skaldyr, vegetariske retter eller en god, moden ost.
Serveringstemperatur: 8-10°C
Fremstilling
De første historiske beviser for vindruedyrkning i Sancerre er fra år 582. I løbet af det 12. århundrede begyndte munke og grever at dyrke druer for alvor. Dengang var Sancerre berømt for sine vine på Pinot Noir, men da Phylloxera udryddede de fleste Pinot Noir-vinstokke, plantede vinbønderne Sauvignon Blanc, som er ideel til klimaet i Sancerre. Der er tre forskellige jordtyper i Sancerre: Terres Blanches, som er en blanding af ler og kalksten beliggende på bakkerne i den vestlige del af Sancerrois, Caillottes som består af småsten og den kisel-/lerholdige jord som ligger på de østlige bakker.
Om producenten
Domaine Gerard Millet ligger i Bué, få kilometer fra Sancerre. Ejendommen har været i familiens eje gennem de sidste fem generationer. Vinmarkerne strækker sig over 24 hektar og går gennem Sancerre og Menetou-Salon. På 80% af vinmarkerne står der Sauvignon Blanc-druer og på 20% Pinot Noir-druer. Jorden dyrkes på en måde, så hver enkelt marks karakteristika fremhæves. Domaine Gérard Millets dybdegående kendskab til terroiret er det, der adskiller dem fra alle andre, og dette kendskab kommer tydeligt til udtryk i deres vine. Druerne udvælges nøje, og hver enkelt vinmark høstes separat, ligesom druerne fra hver enkelt gennemgår separate vinfremstillingsprocedurer. Hvert terroir har forskellige karakteristika, som giver hver sin unikke vin.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.