Domaine Cazes Samso

kr.149,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 3419812035 Kategori:
Loading...

Beskrivelse

”Samso” henter sit navn fra det catalanske ord for druesorten Cinsault, som vinen udelukkende er lavet på. Druerne hentes på økologisk- og biodynamiskdyrkede parceller, hvor vinstokkene er plantet i 2010. Jorden består af ler- og kalkholdige lag, blandet med smuldrende skiffer og klassiske runde aflejringssten, som opmagasinerer varmen om dagen og afgiver den om natten. Klimaet er varmt, men med god afkøling fra havet – alt sammen perfekte forhold til dyrkning af områdets klassiske druesorter.

Ud over at være økologisk og biodynamisk vinificeres ”Samso” efter ”Méthode Nature”. Klaserne bliver selekteret både under plukningen og efter ankomsten til kælderen. Druerne er 100% afstilket, inden de bliver skånsomt mast og sat til gæring på temperaturregulerede ståltanke, ved hjælp af deres egne gærceller. Bærmen presses fra allerede efter 6 dage, og den alkoholiske gæring fortsætter på ståltanke, efterfuldt af en spontan malolaktisk gæring. Vinen aftappes efter en kort, naturlig bundfældning, uden filtrering og uden tilsætning af svovl.

”Samso” byder på flotte, mørke, krydrede aromaer af solbær, kirsebær, krydderier (bl.a. peber) og besidder en friskhed og et bid, som gør den meget charmerende. Eftersmagen er præcis og appetitvækkende, med toner som minder om kølige, våde, krydderurter. Den kan med fordel serveres en smule afkølet. Lige til at nyde sammen med de bedste kød- og vegetarretter med krydderurter, tomater, hvidløg, men også til grillet fisk, fjerkræ, svinekød eller kalv. Prøv den også til pastaretter med lyst kød eller fisk.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Domaine Cazes Samso”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.