Bornholmer Bitter 70 cl

kr.159,00

2 på lager

Varenummer (SKU): 4912041 Kategorier: , ,
Loading...

Beskrivelse

Bornholmer Bitter 38 %
Denne bitter er meget karakterfuld med en behaglig rund smag og duft, hvor blandt andet rønnebær og kanel svagt kan anes. Eftersmagen er meget mild bitter med en snert af let sødme.

Bornholmer Bitter er med sin fine balance, smag og karakter en bitter i absolut særklasse som klart rammer den »brede« smag.

ALKOHOL OG INDHOLD
38 % / 70 cl
LAND
Danmark

Historien om den bornholmske snaps’ • Efter at den fri brændevinsbrænden på Bornholm som nævnt var hævet ved lov, søgte forskellige interessentskaber og fik bevilling af staten mod afgift at anlægge brænderier, fabrikere og forhandle brændevin. Saaledes i Rønne – ‘Brænderiet Haabet’ , Dampbrænderiet i Neksø, brænderierne i Svaneke og Aakirkeby, samt endelig Hasle Dampbrænderi. Det anlagdes aar 1855 af et interessentskab, paa aktier á 100 Rigsdaler.
Interessentskabet Hasle Brænderi opførte ved starten et betydeligt bygningskompleks.
I januar 1858 indtraf et for selskabet slemt uheld, idet brænderiet blev totalt ødelagt ved en natlig brand, der lyste viden om. Men komplekset blev genopført og endda i udvidet skikkelse.
Brænderiet i Hasle fik efterhaanden ry for sit produkt af finere sort, og i et skrift fra 1876 meddeles det at: ” Hasle Aqvavit er ikke uden grund i godt ry paa øen”.
Under og efter Verdenskrigen 1914-18 da statsindgreb og konjukturene ikke virkede til fordel for brænderierne, blev mange af de mindre brænderier nedlagt landet over, deriblandt Hasle Brænderi, der ophørte med virksomheden ved aar 1921, og den store brænderibygning blev siden nedbrudt og realiseret.

Og i mange år har Bornholm ikke fabrikeret brændevin, men som det fremgår af vedlagte er produktionen nu i gang igen – dog med en ganske anden beskatning end 4 skilling pr. pot.!

Med etableringen af Den Bornholmske Spritfabrik i 1994, blev produktionen af akvavit genoptaget på Bornholm. ‘Bornholmer Akvavit’ er siden da fremstillet på øen efter at have været fremstillet forskellige steder de sidste 70 år.
Denne ø – snaps udgør sammen med Bornholmer 1855 Traditions Akvavit og Bornholmer Bitter grundstenene i sortimentet hos den Bornholmske Spritfabrik
Vores produkter sælges i dag over hele øen, og i specialbutikker, og enkelte velassorteret dagligvarebutikker i det øvrige Danmark.

‘Smagen af Bornholm…smagen af eventyr!’ bør alle have muligheden for at prøve, hvorfor vi i fremtiden vil øge antallet af salgssteder i hele landet, så disse gode dråber vil være tilgængelig for enhver!

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Bornholmer Bitter 70 cl”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter