Udsalg!

Austrian Empire Navy Baron Dahlerup

Original price was: kr.475,00.Current price is: kr.399,00.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5700000008901 Kategorier: , ,
Loading...

Beskrivelse

Denne dejlige dram er en vellykket kombination af 5 – 12 år gammel rom fra Barbados og 18 år gammel solera-lagret rom fra Den Dominikanske Republik. En del af rommen har været lagret på Sherryfade, mens en del har været lagret i alle årene på amerikanske ex-Bourbonfade.

Denne unikke aftapning er produceret til ære for danske Baron Hans Birch Dahlerup (1790-1872), der i en lang årrække havde ansvaret for den østrigske flåde.

Oplevelsen
Det er en virkelig fyldig, fed og sød dram med en god længde i eftersmagen.

Baron Dahlerup

Baron Hans Birch Dahlerup (1790-1872) kom til verden i Hillerød i 1790, som søn af en politimester og vejfiskal. Efter slaget pa° Reden fik han pa° trods af sin unge alder lyst til at blive søofficer, og allerede a°ret efter som 12-a°rig blev han kadet. Kun 4 a°r efter – som 16-a°rig – var Baron Dahlerup løjtnant. Han er kendt for en glorværdig og bemærkelses- værdig karriere indenfor søværnet.

I 1848 forlod han den danske fla°de og tog imod en personlig invitation fra den unge kejser Franz Joseph I om at overtage kommandoen over den østrigske fla°de. Han kommanderede den kejserlige fla°de under fla°deblokaden og genbesættelsen af Venedig i 1849. Han rekonstruerede derefter fla°- den fra bunden og afvæbnede det meste af den venetianske kommandostab. For at reducere den venetianske indflydelse i fla°den til et minimum, indførte han frem for alt de nordiske og angelsaksiske søfartsregler og adopterede en ny generation af unge søofficerer. Dahlerup grundlagde Søværnets Militærakademi i Trieste (1848–1858). Han reducerede skoletiden til tre a°r, indførte en eta°rig skole for kadetter og ph.d.-studerende og eliminerede italiensk som undervisningssprog for at forbinde den kejserlige fla°de tilbage til hjemlandet og introducerede tysk som kommandosprog. Admiral Dahlerup valgte samtidig Pula i Kroatien, som Østrigs vigtigste fla°debase og skitserede den østrigske fla°des langsigtede udviklingsretninger. I 1849 blev han udnævnt til viceadmiral for den østrigske fla°de og bestred dette embede indtil 1861, hvorefter han var maritim og teknisk ra°dgiver for ærkehertug Maximilian, der var øverstkommanderende for den østrigske fla°de. I 1863 forlod han Østrig pa° grund af truslen om et østrigsk-preussisk an- greb pa° Danmark. Han døde i København i 1873 og er begravet pa° Holmens Kirkega°rd.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Austrian Empire Navy Baron Dahlerup”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter