Amrut Single Malt Peated

kr.499,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 8901193003828 Kategorier: , , ,
Loading...

Beskrivelse

Amrut Peated Single Malt er en røget whisky fra Bangalore i Indien. Denne suveræne, mellemrøgede Amrut ligger på bourbonfade i Amruts varme warehouses indtil den tappes ved 46% alkohol, uden karamelfarvestof eller kølefiltrering. Den gode Jim Murray har kvitteret med hele 94 point i sin Whisky Bible, og vi er enige – det er fænomenal whisky der absolut ikke står i skyggen af skotterne!
Farve: Gylden.
Duft: Tørverøg, bacon, læder og citrus.
Smagsnoter: En sødmefuld smag af melasse og brun farin. Efterfølges af røg, krydderier, karamel og vanilje.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Amrut er et familieejet destilleri i Bangalore i Indien. Her begyndte man at lave maltwhisky allerede tilbage i 1980’erne. I lang tid blev whiskyen kun brugt i blends (og langt det meste af destilleriets produktion er faktisk vodka, gin og rom), men i 2004 blev Amrut lanceret som et single malt-brand, i starten kun i Skotland og først i 2010 i Indien. I dag er Amrut at finde på hylderne i over 40 lande, og destilleriet har opnået international anerkendelse med et hav af priser og medaljer i bagagen.

Byggen dyrkes i det nordlige Indien og maltes i Jaipur og Delhi, før den gæres og destilleres hos Amrut i Bangalore. Man bruger også en lille smule røget malt importeret fra Skotland. Det varme klima bevirker en utrolig hurtig modning og en meget høj fordampning, og derfor er Indiens indtil videre ældste whisky ”kun” 12 år gammel: den snedigt navngivne Greedy Angels, som Amrut frigav i 2016. Alt Amrut tappes uden kølefiltrering eller tilsat farvestof.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Amrut Single Malt Peated”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter