Beskrivelse
A MI MANERA PINOT NERO (2021)
God til:
And, pasta og pizza
INDBYDENDE OG DELIKAT
Vinens lette, rubinrøde farve, som bliver granatrød med alderen, skinner indbydende i glasset. Den delikate og elegante duft er æterisk og frugtig med noter af skovbær som ribs og moreller. Smagen er fyldig og vedvarende med noter af urter som mint og røde bær som kirsebær og hindbær.
Server f.eks. vinen til kød og kogt fisk, men den er udsøgt til pasta med andesauce og smagsfyldte stege.
Serveringstemperatur: 15-16°C
Fremstilling
Pinot Noir der oprindeligt er fra Bourgogne, men druerne til denne vin kommer fra Lison of Portogruaro i Veneto, hvor de har vokset i kalkholdig jord. Vinstokkene står med en tæthed på 3000 planter pr. hektar. Druerne presses og udblødes med skindet i tre dage i tanke af rustfrit stål, hvor gæringen også foregår. Efter endt gæring lagrer 50% af vinen på akaciefade og 50% på store, slavonske egetræsfade inden aftapning.
Om producenten
Hos A mi Manera er fjerde generation ved roret. Fælles for alle generationer er en kærlighed til landet, at de sætter pris på den værdighed, der kommer af at udføre et hæderligt arbejde, og at de har stort fokus på teknologien inden for vinproduktion. Lison er et vinområde, hvor der er blevet produceret vin i et årtusinde. Det kræver grundigt kendskab til området for at kunne dyrke vindruer til vinproduktion, og familien Bigai spiller en vigtig rolle i den kulturelle arv i området. I deres kælder står de moderne tanke af rustfrit stål side om side med betontanke, egetræsfade og de genopdagede amforaer.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.