Beskrivelse
MOILLARD-GRIVOT SAVIGNY LES BEAUNE AOP
God til:
Charcuteri, kraftige krydrede retter, vildt, ost – mild
VELBALANCERET OG STRUKTURERET
Dyb, rød farve med lilla strejf. En duft af røde bær, som åbner sig med noter af kirsebær, jordbær og hindbær. God balance i munden med dejlig struktur, som holder godt ind i eftersmagen med en let syre, som giver friskhed, og noter af vanilje og eg samler vinen på herlig vis.
Ideel til f.eks. røget skinke, trævlet og mørt kød (gryderetter) eller krydret kød, fjerkræ med karry, vildt eller mild ost.
Serveringstemperatur: 15-16°C
Fremstilling
I den nordvestlige del af Côte de Beaune omringer vinmarkerne den maleriske landsby Savigny-lès-Beaune. Jorden består af kalksten blandet med ler.
Vinifikationen er traditionel og foregår i temperaturregulerede tanke af rustfrit stål over en periode på tre uger. Kold udblødning ved 8?C inden gæring med pigeages og overpumpning for at udtrække farve og struktur. Gæring med en maxtemperatur på 30?C. Derefter gæring ved 25?C. Lagring i egetræsfade i 8 til 16 måneder. 20% af fadene er nye.
Om producenten
Moillard-Grivot arbejder med pålidelige vinavlere, som har været deres partnere i flere generationer, hvilket gør det muligt for Moillard-Grivot at lave nogle af de fineste vine i Côte de Nuits. De er altid på udkig efter den bedste kvalitet, og de forstår at behandle druerne på bedste vis med brugen af traditionel viden kombineret med effektiv teknologi. Vinificering og lagring sker med største omhu og bevågenhed, hvorved Moillard-Grivot skaber vine, som udtrykker hvert terroirs karakteristika. Moillard-Grivot er udstyret med små temperaturregulerede tanke af rustfrit stål, særligt egnet til produktionen af elegante vine fra Côte de Nuits, og lagring sker på egetræsfade og med den største respekt for traditionerne i Bourgogne.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.