Beskrivelse
Cliffside Cellar har fået sit navn fra den kælder, hvor den gennemgår den sidste modningsproces. Kælderen er beliggende så langt ude på klippen, at næste skridt vil være havet. Den høje fugtighed og havets salte element spiller ind på modningen i egetræsfade og giver den unikke karakter.
Cliffside Cellar er domineret af det salte element. Farven er dyb gylden efter mange år på egetræsfade. Duften er styret af orangeskal og rosiner. Hertil et mineralsk element og lidt sødme fra fadet. Smagen er tæt ogflot struktureret med bløde noter fra fadet og høj intensitet fra frugten.
Denne Cognac er fremstillet på druer fra øen uden for Cognac distriktet. Denne ø har et unikt mikroklima der tilfører druerne og Cognacen en anderledes karakter. Fadene lagrer på øen og udsættes for et meget saltholdigt miljø, der tilfører det endelige produkt noter af salt og mineraler. Lagringen foregår på Fort de la Prée som er beliggende på en klippe ud over Atlanterhavet. Fadene med denne cuvée tilbringer den sidste tid i en unik kælder kun få meter fra hvor Atlanterhavets bølger brydes. Dette tilfører et endnu større mineralsk element til smagen.
Fremstilling
Camus ejer 4 destillerier, der har en samlet kapacitet på 30 millioner liter. Cognac Bliver destilleret på løgformede destillationsapparater af kobber. Vinen opvarmes i destillationsapparatet, så den lette alkohol fordamper.. Alkoholen fra den første “brænding” samles og destilleres for anden gang og den nye “sprit” ser dagens lys.
Efter adskillige års lagring på egetræsfade forvandles “spritten” til Cognac. Egetræerne til Cognac vokser hovedsagelig i Limoges i det centrale Frankrig. Når de fældes og bruges til Cognac-fade, er de flere hundrede år gamle. Efter Cognacens lagring på egetræsfadene får den en ravgylden tone og egetræets delikate duft.
For at fremstille den endelige Cognac, tages der prøver fra mange forskellige årgange, som sammensættes. Det job varetages af Jean-Paul Camus og hans to sønner.
Om Producenten
Camus-familien har været cognac-producenter siden 1863 – og ekspertisen samt ”hemmeligheden” der indgår i at ”blande” cognac, er gennem fem generationer gået i arv fra far til søn.
Huset Camus er stadig familieejet. I dag står Cyril Camus i spidsen. Man kan nøgternt vurdere hver enkelt cognac-producent på deres ekspertise i at ”blande” cognac, da denne ekspertise kun er noget, de enkelte producenter kan opnå gennem generationer og atter generationers erfaringer, og her står Camus stærkt. Som Jean-Paul Camus siger: ”Alt hvad man behøver er en oldefar, en farfar og en far – der har viet hele sit liv til at producere cognac”.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.