Beskrivelse
LABOURÉ-GONTARD CRÉMANT DE BOURGOGNE BRUT
Den ideelle vin til velkomst. En rigtig appetitvækker.
God til:
Aperitif, kylling og kalkun, fisk – fede, fisk – mager, skaldyr, dessert
½
FRISK, DELIKAT OG MED FINE BOBLER
Brut Cremant fremstår gylden i glasset med fine duftnoter af grønne æbler, citrus og græs. Smagen er medium fyldig og domineret af en frisk mousse. Her er igen friske grønne noter og en mild eftersmag.
Dette er en fremragende aperitif og en god ledsager til fisk, lyst kød og mild ost.
Serveringstemperatur: 4-6°C
Fremstilling
Denne Brut Cremant de Bourgogne er fremstillet af Chardonnay og Pinot Noir. Efter høsten gæres vinen i temperaturstyrede ståltanke, inden aftapningen på flaske. Vinen ligger i minimum 9 måneder inden den endelige degorgering, hvor vinen klargøres til afsendelse fra huset.
Om producenten
Bourgogne-distriktet bugter sig langs den gyldne skråning kaldet Cote d’Or. Her ligger vinmarkerne på en gruset jordbund med god eksponering mod solen. Området dækker næsten 30.000 ha med vinmarker. Af den samlede produktion i området er ca. 6% mousserende vin med betegnelsen Cremant. Der er blevet produceret mousserende vin i Bourgogne siden 1830, men især siden 1975 er kvaliteten steget betydeligt, da reglerne for appellationen blev fastlagt.
Labouré Gontard er fremstillet af en af områdets gode negotianter, der opkøber druer og fremstiller denne cremant efter den traditionelle forskrift.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.