Beskrivelse
CHURCHILL’S QUINTA DA GRICHA 2003 VINTAGE PORT
Spektakulær Vintage Port med fyldig og kompleks smag.
God til:
Dessert, ost – mild
SAFTIG OG FYLDIG
Vintage 2003 har en virkelig mørk, næsten sort farve med den typiske Gricha-duft af friske, moste blåbær kombineret med en undertone af figen. Smagen er fyldig og kompleks med saftige, moste blåbær efterfulgt af hints af cedertræ og krydderier. Enestående, naturlig syre og tanninindhold i eftersmagen. Kan gemmes i mere end 30 år og bør opbevares liggende ved kældertemperatur.
Bør stå oprejst et par timer før dekantering og bør dekanteres mindst to timer før servering. Nydes f.eks. til chokolade eller ost.
Serveringstemperatur: 10-12°C
Fremstilling
Quinta da Gricha ligger let nordvendt på sydsiden af Douro-floden mellem Pinhão og Tua. Den 50 hektar store ejendom omfatter vinmarker på ca. 40 hektar og er opkaldt efter den naturlige kilde (gricha), som holder de nordvendte vinmarker forsynet med vand. Quinta da gricha ligger i et mikroklima 150 til 400 meter over havet, hvor vinden regulerer fugtigheden på naturlig vis. De ældste vinstokke er mere end 70 år gamle og giver vine med liflig, naturlig syre og kompleksitet. Med sin køligere, nordvendte beliggenhed på den sydlige flodbred af Douro-floden har Quinta da Gricha lavet en spektakulær vintage port i 2003. Druerne kommer alle fra Quinta da Grichas gamle vinmarker og er trådt i gamle tanke til samme formål med bare fødder.
Om producenten
Churchill´s er et familiedrevet firma, som ligger i Vila Nova da Gaia og i Douro-dalen. Firmaet blev født af passion og mod, et usædvanligt barn af gamle traditioner og ungdommelig vision. Churchill´s tror på, at det er muligt at ære fortiden uden at leve i den. Johnny Graham grundlagde Churchill´s som 29-årig i 1981 med ønsket om at give den traditionelle portvinsverden en mere personlig, tør stil med et frisk pust.
Churchill´s tror på det simple og naturlige. Deres vine er elegante med en naturlig syre og friskhed og laves udelukkende med klasse A-druer. De laver portvin og vin til børnebørnene, ikke til deres egen generation, og de går dedikeret op i at bevare planeten, så børnebørnene en dag kan gøre det samme. Churchill´s tænker i årtier, ikke kun på den næste høst, deres vine er lavet til at lagres.
Bæredygtighed står højt på Churchill´s dagsorden i alle aspekter af virksomhedens drift. De er med i ”Integrated Production Protocol”, som er en international certificering af bæredygtigt landbrug. I alle processer tænkes der i at have et minimalt spild og i at bruge genbrugsmaterialer.
Alle druerne til Churchill’s portvine høstes manuelt, sorteres to gange og trædes med fødderne i gamle tanke til samme formål på Quinta da Gricha. At træde druerne med fødderne giver en nænsom og grundig presning af druerne og skindet uden at ødelægge kernerne, og derved udtrækkes så meget farve og tanniner som muligt mens den friske naturlige druesmag og -duft bevares bedst muligt.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.