Beskrivelse
Mjødladens svar på en god portvin
Mørk Mjød med 10 % alkohol
Mørk mjød er mjødladens alternativ til en danskproduceret portvin eller sherry. Den er lavet på kraftig skovhonning.
Mørk mjød var vikingernes mjød
Skovhonningen varmebehandles ved 43° C inden brygstart. Processen giver mjøden en karakteristisk, gylden ravfarve, forstærker honningens sødme samt giver en karamelliseret eftersmag.
Vi har i brygningen brugt vores egen Mjødgær; restsukkerindholdet er 42g/L.
Mørk Mjød er den af vores mjød, der kommer tættest på vikingernes mjød. Den mest tilgængelige honning i Vikingetiden vil have været skovhonning (2/3-dele af DK var dækket af skov) og man smeltede honning og voks fra hinanden ved netop 43 grader celsius.
Mørk Mjød serveres ved stuetemperatur.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.