Wilson & Morgan Caol Ila 2008 12 yo

kr.750,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 8033749407238 Kategori:
Loading...

Beskrivelse

En bemærkelsesværdig cask strength Islay single malt. En fantastisk whisky til den, der elsker en god røget Islay og har lyst til at prøve et nyt udtryk indenfor denne stilart.

Duft

Eg, tørverøg lakrids, urter, sandeltræ og et snært af røgelse.

Smag

Fyldig og kraftig – mørk og dyb. Cremet, uden at være sød.

Eftersmag

Lig smagen

Generelt
En yderst interessant og alternativ tilgang til den velkendte Islay Whisky stilart. Denne whisky kommer fra Caol Ila destilleriet, der er Islays største destilleri. Caol Ila laver mest whisky til brug i blends, men som – Wilson & Morgan har fået øje for – så kan de absolut også levere Single Malts af høj kvalitet.

Caol Ila 12YO er lagret på nye egefade, hvilket normalvis kun ses ved amerikanske bourbons. Derudover er den tappet ved Cask Strength – det vil sige uden tilsætning af vand.

Smagsnoter
Man kan tydeligt se indflydelsen af egefadet på whiskyens farve, der er meget gylden – dette bekræftes blot når man dufter til den første gang: Den karakteristiske Islay-duft af tørverøg og havsalt er – til at begynde med – meget underspillet, og det er først efter flere minutter i glasset, at den virkeligt begynder at skinne igennem. Tørverøgen træder nu frem, men er indhyllet i et panorama af lakrids, urter, sandeltræ – og endda et lille strejf af røgelse.

Ved første smagning er Caol Ila 12YO utroligt fyldig, kraftig og dyb – garvesyren fra fadet er på én gang både særdeles afrundet og intens. Den er cremet uden nødvendigvis at være sød, med en mørk, tjæret kvalitet.

Hvad er Wilson & Morgan Barrel Selection?
”Enhver, der elsker whisky, kan ikke være så dårlig.” W.C. Fields (1880-1946)

Siden 1992 har Wilson & Morgan Barrel Selection tilbudt et stærkt udvalg af sjældne, uafhængige aftapninger af Skotsk maltwhisky.

Wilson & Morgan vælger kun de bedste malts, alle med en lagringstid på 8-30 år. Fadene opbevares verden over, bl.a. i Japan, Frankrig, Tyskland, Holland, Schweiz og Italien. Her lagres de i mange tilfælde yderligere i sherry, rom-, marsala- eller portvinsfade.

Alle fadene er personligt udvalgte af den italienske spiritusekspert Fabio Rossi (som også står bag Rum Nation). Rossi følger kun én eneste regel i sin udvælgelsesproces:

”Stol på din gane og dit instinkt!”

Selvom reglen virker meget enkel, lader der alligevel til at være noget om snakken – flasker fra Wilson & Morgan er gået hen og blevet særdeles eftertragtede indenfor single malt kredse!

Destilleriet
Caol Ila er det største destilleri på Islay – en skotsk ø kendt for sin særdeles røgede whisky. Faktisk producerer Caol Ila dobbelt så meget whisky som det næststørste destilleri på øen (Laphroaig)

Hoveddelen af den whisky, der produceres på Caol Ila, går til blends, men de seneste år er det også begyndt at producere en række single malts, hvilket har givet en gevaldig stigning i destilleriets renomme.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Wilson & Morgan Caol Ila 2008 12 yo”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter