Beskrivelse
WILLAMETTE VALLEY VINEYARDS WHOLE CLUSTER PINOT NOIR
Her har vi en meget alsidig vin, der er lige så forfriskende som en skål frugtsalat bare i flydende form.
God til:
Grill, sushi
FRUGTRIG OG INDBYDENDE
Vinen har en dyb rød farve. Op af glasset vælder en duft af brombær, kirsebær og vanilje med et hint af skovbund. Smagen afspejler duftene. Den er frugtig og sød til at starte med, derefter bliver den saftig og slutter af med en blød afrundet eftersmag med en anelse syre. Så forfriskende som en portion frugtsalat.
Denne alsidige vin er pragtfuld på egen hånd men er også skøn med en gang grillmad og sushi. Prøv at servere Whole Cluster Pinot Noir afkølet på en varm sommeraften.
Serveringstemperatur: 13-14°C
Fremstilling
Druerne til Whole Cluster Pinot Noir kommer fra udvalgte marker. Markerne er udvalgt pga. deres særlige egenskaber, som på usædvanlig vis komplementerer vinens unikke stil. De hele drueklaser bliver nænsomt hældt i rustfrie ståltanke. Herefter trækkes ilten ud af tanken, gær tilsættes og tanken forsegles. Druerne presses, når den ideelle frugtkarakter er opnået, og mens tanninerne stadig er milde.
Efter presning gæres mosten i 7-10 dage i rustfrie ståltanke. PH-værdien overvåges nøje, mens den malolaktiske gæringsproces er i gang, indtil den ønskede balance er opnået.
Om producenten
Willamette Valley Vineyards er beliggende i Willamette Valley, som er staten Oregons største vinregion.
Grundlæggeren Jim Bernau købte gården I 1983 og ryddede jorden for de gamle blommetræer, som med årene var næsten blevet gemt i gyvel og brombærbuske. I stedet satte han vinstokke af sorterne Pinot Noir, Chardonnay samt Pinot Gris. Han startede med at vande vinstokkene manuelt med almindelige havevandslanger.
Gennem adskillige kurser på Davis University of California samt seminarer både i Frankrig og på universitetet i Californien dygtiggjorde Jim Bernau sig og i 1989 var han klar til at føre sin drøm ud i livet – en topklasse vingård i Willamette Valley med speciale i cool climate vine især Pinot Noir.
En god kombination af arbejdsomhed, målbevidsthed og dedikerede ildsjæle har ført Willamette Valley Vineyards fra en spinkel idé til i dag at være én af Oregons førende vinproducenter.
47% af vinavlerne i Oregon er certificeret som bæredygtig og Willamette Valley Vineyards arbejder også under størst mulig hensyntagen til miljøet. Alle deres traktorer og lastbiler kører på biobrændsel og firmaet er i dag den ledende producent af certificeret bæredygtig vin fra Oregon.
Grundlæggeren Jim Bernaus filosofi er at ”skabe elegante, klassiske Oregon-vine fra Willamette Valley. Når man er født og opvokset i Oregon, så værdsætter vi vores miljø og bruger bæredygtige metoder i dyrkningen og fremstillingen af vores vine”.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.