Wente, Riva Ranch Pinot Noir

kr.250,00

1 på lager

Varenummer (SKU): 521255 Kategorier: , , ,
Loading...

Beskrivelse

WENTE RIVA RANCH PINOT NOIR

Lækker silkeblød og elegant vin på Pinot Noir. Vinen er en stolt eksponent for Pinot Noir druen, og demonstrerer på fornemste vis, hvad druen kan præstere under optimale betingelser i ét af de bedste områder i Californien.

God til:
Pasta og pizza, ost – mild

BLØD OG ELEGANT
Vinen er intens rød i glasset og har fine violette strøg. Duften er intens og vidner om en vin i harmoni. I smagen mødes man af noter af kirsebær, jordbær og vanilje med diskrete ristede noter fra fadlagringen og lidt cigarkasse. En elegant Pinot Noir med en frisk og sprød karakter, der byder på en naturlig syre, delikate afrundede tanniner og en lang vedvarende eftersmag med masser af intens frugt.

Serveres til lette retter og er fortrinlig til det populære italienske køkken eller til milde oste.

Serveringstemperatur: 13-18°C

Fremstilling
Arroyo Seco anses af mange for at være et af de bedste områder til at dyrke Chardonnay i hele Californien. Wente købte allerede marker her i 1960’erne og Riva Ranch anses for at være deres ”kronjuvel” i området. Jordbunden består af grus, skiffer og kalksten, hvilket giver en fin mineralitet i vinene. Arroyo Seco er ideel for den burgundiske Pinot Noir drue, fordi den lange kølige vækstsæson gør, at druerne modnes bedst muligt og får lækre dybe frugtnoter.

I slutningen af september og starten af oktober høstes druerne til denne vin manuelt. Efter høsten bringes druerne direkte til det lokale vineri, hvor de fermenteres (gæres) på rustfrie ståltanke. Druemosten pumpes ovenpå druekvaset to gange dagligt for at trække mest mulig smag og farve ud af druerne. Efter endt gæring lagres vinen i 20 måneder på en blanding af amerikanske og europæiske egetræsfade.

Om producenten
Wente blev grundlagt for mere end 125 år siden og er det ældste familiedrevne vinfirma i Californien. I dag drives vineriet af fjerde og femte generation. Vineriet er beliggende i Livermore Valley, et førsteklasses vinområde øst for San Francisco. Familien har altid stået for traditionelle værdier, kombineret med ny viden. I 2011 blev Wente Vineyards kåret til ”American Winery of the year” af Wine Enthusiast Magazine.

Wente’s vinmarker er beliggende på gammel flodbund, der er tørret ud. Her er der høj koncentration af mineraler, hvilket tilfører vinene kompleksitet. Man har også marker der ligger på gammel sandstens jord. Fordelen ved forskellige typer jordbund er, at man kan fremstille vine på forskellige druer. Livermore Valley er beliggende tæt ved San Francisco Bay og påvirkes kraftigt af den kølige luft, der strømmer ind om natten fra Stillehavet. Derved køles druerne ned, og varmes op om dagen. Perfekt til at dyrke gode druer.

Wente-familien har dyrket deres egne marker siden begyndelsen i 1883 og har indført deres eget ”Farming for the Future” program for at passe bedst muligt på deres jord. Ved at passe på jorden har både lokalsamfundet og hele planeten det bedre.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Wente, Riva Ranch Pinot Noir”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter