Thorn-Clarke Shotfire Reserve Shiraz

kr.200,00

58 på lager

Varenummer (SKU): 521371 Kategorier: ,
Loading...

Beskrivelse

THORN-CLARKE SHOTFIRE RESERVE SHIRAZ

Den anmelderroste Shotfire-serie har nu fået endnu et medlem, Shotfire Reserve Shiraz, som har lagret i to år og er blevet endnu rundere i smagen med blødere tanniner.

God til:
Kraftige krydrede retter, oksekød

SILKEBLØD OG INTENS
Dyb rød, næsten lilla i farven. Udtryksfuld duft af sorte kirsebær og lakrids efterfulgt af fyldige vanilje- og mokkanoter fra det amerikanske egetræ. Intens smag af blommer og krydderier med underliggende noter af kakao, røget bacon og kaffebønner. Fyldige, bløde tanniner fylder munden og fører over i en lang, kompleks eftersmag. Shotfire Reserve Shiraz vil ikke blive ringere af at lagre yderligere et par år.

Rødvin af denne kaliber er et fortræffeligt valg til oksekød eller grillet marineret kød.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling
Shiraz-druerne til denne rødvin kommer fra Kabininge vinmarken, der er beliggende 270 meter over havet. Jordbunden her er mørk og holder godt på den begrænsede mængde vand der kommer. Vinen gæres under temperaturstyring for optimal farve og frugtudtrækning fra skallerne. Presning sker efter ca. syv dages gæring og vinen lagres herefter 24 måneder på egetræsfade af amerikansk eg, heraf 40% nye. Denne kombination bruges for at fremelske både finesse og kraftig frugt i rødvinen. Vinen lagrer yderligere to år på flaske.

Om producenten
Vinhuset Thorn-Clarke har fået tildelt “5 RED STARS” i The Halliday Wine Companion 2023. “5 RED STARS”-bedømmelsen gives kun til fremragende vingårde, der regelmæssigt producerer vine af eksemplarisk kvalitet og karakter. The Halliday Wine Companion anses som én af de bedste guides, når der anmeldes vingårde i Australien.

To store familier fra Barossa Valley har slået sig sammen i Thorn-Clarke, der nu repræsenterer seks generationers erfaring i et 100% familieejet firma. Huset er ejet af David og Cheryl Clarke (tidl. Thorn), og med sig har de deres søn, som er daglig leder hos Thorn-Clarke.

Barossa Valley er beliggende i South Australia og regnes for det bedste område i Australien til fremstilling af topvine. Det unikke ved Barossa Valley er en palet af mere end 10 forskellige jordbundstyper og varierende højder. Thorn-Clarke’s filosofi går på, at kvalitetsvin fødes i marken, derfor har de gennem flere års opkøb skaffet sig velplacerede marker i 4 områder i Barossa Valley. Her fremstiller Thorn-Clarke vine på højt niveau på alt fra Riesling til Shiraz og frembringer således en bred vifte af fremragende vine. Varmest er der i den nedre del af Barossa Valley, hvor f.eks. Shiraz druen har optimale betingelser. I den køligere Eden Valley længere mod nord er forholdene perfekt til fremstilling af Riesling.

Thorn-Clarke deler deres vine op i 4 overordnede serier – Milton Park, Terra Barossa, Mount Crawford og Shotfire. På toppen byder Thorn-Clarke på William Randell, der er husets absolutte topvin.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Thorn-Clarke Shotfire Reserve Shiraz”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.