Paul Giraud Vieille Réserve 25 års 70 cl

kr.820,00

1 på lager

Varenummer (SKU): 4821015 Kategorier: , ,
Loading...

Beskrivelse

PAUL GIRAUD VIEILLE RÉSERVE COGNAC

FRUGTIG OG BLØD
Først at bruge X.O. begrebet om Cognac i denne alder vidner om den seriøsitet, der ligger bag alt hvad Paul Giraud arbejder med. Denne Cognac kan gå hen og blive favoritten hos mere end én person.
Duften er sart og blød med gode sødlige toner. Smagen er super balanceret med god kraft og alligevel næsten blød som likør. Både smag og duft bærer stort præg af eksotiske frugter og honning, her er både pære og abrikos. Eftersmagen er et studie i balance og reflekterer flot de 25 års lagring.

Serveringstemperatur: 17-18°C

Fremstilling.
Druerne vinificeres til en vin med 8-10% alkohol, der derefter destilleres i to pot stills fra hhv 1950 og 1962. Traditionerne holdes i hævd her på stedet. Vinen dobbeltdestilleres, første gang ”sur lie”, på bundfaldet, for at give yderligere kompleksitet. En besværlig proces der kræver konstant overvågning. Cognacen lagres derefter på egetræsfade fremstillet af Limousin-eg ved fuld styrke. Der bruges ca. 30% nye fade hvert år. En del af filosofien hos Paul Giraud er, at man IKKE blander noget, heller ikke sin Cognac, derfor er de fleste produkter fra mandens hånd fra én enkelt årgang. Dette skrives ikke på etiket og beskrivelser, da det kræver speciel kontrol fra myndighederne, der vil forringe Girauds kontrol med hans Cognac.

Smagsmæssigt gennemgår en Cognac fra Grande Champagne en udvikling med alderen i fadet. Når de er unge, er de mest florale, derefter gennemgår de en fase, hvor det er frugten, der er mest fremtrædende. Når Cognacen bliver meget gammel bliver frugt og blomst mere tilbagetrukne, og så oplever man mere krydderi i glasset.

Om producenten
Paul Giraud er femte generation i kældrene i Cognac’s hjertedistrikt: Grande Champagne. Her kommer en perlerække af cognac fra enkeltårgange, passet og plejet af en familie, der brænder for deres håndværk. Alle Paul Giraud’s cognac er lagret betydelig længere end lovens minimumskrav. Dette nævnes dog ikke på etiketten, da det kræver en speciel kontrol fra myndighederne, der vil forringe Paul Giraud’s kontrol med hans cognac.

Stilen er krydret med enorm balance og blødhed i eftersmagen, hvilket skyldes den kompromisløse behandling af produktet fra drue til færdig cognac.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Paul Giraud Vieille Réserve 25 års 70 cl”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.