Paul Giraud V.S.O.P 8 års 70 cl

kr.500,00

2 på lager

Varenummer (SKU): 4821011 Kategorier: , ,
Loading...

Beskrivelse

Paul Giraud V.S.O.P. Cognac

Jean Paul Giraud er en af de typer som virkelig brænder for sit håndværk. Han er passioneret til fingerspidserne. Stilen i husets færdige Cognac er meget traditionel for Grande Champagne. Alle Cognacs er lagret betydelig længere end lovens minimumskrav.
Smagsnoter
Blomster, abrikos, eksotisk frugt, honning
Alkohol og indhold
40 % / 70 cl
Land
Frankrig
Område
Cognac
Distrikt
Grande Champagne
Producent
Paul Giraud
Serveringstemperatur
17-18°C
Holdbarhed efter åbning
Ubegrænset
Dyrkningsmetode
Konventionel
Lagringspotentiale
30+ år
Fadlagring
Ja
Periode på fad (år)
8
Type af fad
Eg
Kraftfuld og kompleks
En Cognac af flot kvalitet der viser noget af den kompleksitet, man kan opleve i ung Grande champagne.
En frisk duft af orange blomst og frugt. Her er noter af tørret abrikos og lidt honning. Smagen er kraftfuld og meget fokuseret, igen med toner af tørret eksotisk frugt. En god mængde sødme fra fadlagringen står helt klart i smagsindtrykket, men er flot balanceret i den lange eftersmag.
Serveringstemperatur: 17-18°C
Fremstilling
Druerne vinificeres til en vin med 8-10% alkohol, der derefter destilleres i to pot stills fra hhv 1950 og 1962. Traditionerne holdes i hævd her på stedet. Vinen dobbeltdestilleres, første gang ”sur lie”, på bundfaldet, for at give yderligere kompleksitet. En besværlig proces der kræver konstant overvågning. Cognacen lagres derefter på egetræsfade fremstillet af Limousin-eg ved fuld styrke. Der bruges ca. 30% nye fade hvert år. En del af filosofien hos Paul Giraud er, at man IKKE blander noget, heller ikke sin Cognac, derfor er de fleste produkter fra mandens hånd fra én enkelt årgang. Dette skrives ikke på etiket og beskrivelser, da det kræver speciel kontrol fra myndighederne, der vil forringe Girauds kontrol med hans Cognac.

Smagsmæssigt gennemgår en Cognac fra Grande Champagne en udvikling med alderen i fadet. Når de er unge, er de mest florale, derefter gennemgår de en fase, hvor det er frugten, der er mest fremtrædende. Når Cognacen bliver meget gammel bliver frugt og blomst mere tilbagetrukne, og så oplever man mere krydderi i glasset.
Om Producenten
Paul Giraud er femte generation i kældrene i Cognac’s hjerte distrikt: Grande Champagne. Her kommer en perlerække af cognac fra enkeltårgange, passet og plejet af en familie, der brænder for deres håndværk. Alle Paul Giraud’s cognac er lagret betydelig længere end lovens minimumskrav. Dette nævnes dog ikke på etiketten, da det kræver en speciel kontrol fra myndighederne, der vil forringe Paul Giraud’s kontrol med hans cognac.

Stilen er krydret med enorm balance og blødhed i eftersmagen, hvilket skyldes den kompromisløse behandling af produktet fra drue til færdig cognac.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Paul Giraud V.S.O.P 8 års 70 cl”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter