Beskrivelse
FRUGTIG OG SØDMEFYLDT
Bioma Vintage 2016 har en mørk rød næsten violet farve med en duft af sort peber, krydderier og mørke bær så som blommer og brombær. Til at starte med er smagen frisk med superb syre og et lækkert udtryk af mørke bær efterfulgt af frække tanniner. Eftersmagen er sødmefyldt, frugtig med tydelige tanniner. Bioma Vintage 2016 egner sig til lagring i mange år.
Bioma Vintage 2016 er perfekt til en Stilton eller andre skimmeloste. Den er ligeledes fantastisk til æggebaserede desserter.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Fremstilling
Druerne til Bioma Vintage 2016 blev håndplukket i september. Druerne trædes af både mænd og kvinder med fødderne i ”lagares” (lave granitkar) for at sætte gang i gæringen. Brandy tilsættes og portvinen hviler over vinteren. I løbet af foråret flyttes vinen til et køligere sted og hældes på de traditionelle beholdere på 550 liter. Tre år efter høsten tappes portvinen på flasker.
Om producenten
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer, og idag er det Eduard Dirk Niepoort, der har overtaget roret. Man har altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Niepoort har i mange år været berømt for deres klassiske portvine, vine af høj kvalitet med stor koncentration og lang holdbarhed. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter, og hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante.
Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.