Udsalg!

Langley’s Gin

Original price was: kr.250,00.Current price is: kr.200,00.

Type – Dry Gin

Producent – Langley’s

Land – England

Region – England

Indhold – 70cl

Alder – N/A

Alkohol – 41,7%

 

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 3411048 Kategorier: , , ,
Loading...

Beskrivelse

En anderledes og harmonisk gin men stadig perfekt til gin/tonic, Martini eller med is.

SMAGSNOTER
Enebær, appelsin

KLASSISK OG REN I SMAGEN
Flot ren og klar i glasset. En skøn frisk duft af enebær, koriander og en snert orangeskal. Disse aromaer går igen i den super bløde og varme smag. En perfekt gin til en gin/tonic, Martini eller blot med is.

Fremstilling
Gin er grundlæggende en spiritus destilleret af korn og aromatiseret med ekstrakter fra forskellige planter, hovedsageligt enebær. Gin produceres flere steder i Europa, men den engelske anses stadig for den bedste.
Man skelner normalt mellem to hovedtyper: London Dry Gin og ”almindelig” gin. Mange tror, at London Dry Gin henfører til hvor ginnen er fremstillet, men det er i virkeligheden en kvalitetsbetegnelse, som garanterer at ginnen er fremstillet efter den bedste metode.
London Dry Gin fremstilles af forskellige kornsorter (typisk byg og majs), som gennemgår en gæringsproces efter tilsætning af gær og vand. Væsken destilleres en gang i ”column stills”, hvilket giver en neutral alkohol. Destillatet gennemgår endnu en destillation, men denne gang i kobberkedler (pot stills), hvor der ved selve destillationen tilsættes enebær og forskellige andre smagsstoffer såsom citronskal, korianderfrø og ingefær. Ved at tilsætte krydderierne i forbindelse med selve destillationen opnås en mere harmonisk og fyldig smag end ”almindelig” gin har. Ved fremstillingen af sidstnævnte gin springer man nemlig den anden destillationsproces over, og giver ginnen smag ved blot at blande forskellige smagsessenser i neutral alkohol.
Langley’s No. 8 Gin er lavet efter opskrift nr. 8 ud af 12, hvoraf navnet kommer.

Om Producenten
Gin blev opfundet i 1650 af Hollænderen Dr. Sylvius, der arbejdede som læge på universitetet i Leyden. I sin praksis anvendte Dr. Sylvius en enebær-eliksir kendt som genièvre – det franske ord for enebær. Han var overbevist om, at enebær havde en gavnlig effekt i behandlingen af nyre- og blærelidelser.
Britiske soldater, hjemvendt fra de nederlandske krige, tog opskriften med til England, hvor navnet blev forkortet til “gen”, der med tiden blev til “gin”. Det blev hurtigt den engelske nationaldrik.
Langley Distillery blev i 1920 grundlagt som gindestilleri og er dermed et af de ældste privatejede gindestillerier i England. I det foregående århundrede havde det været bryggeri. Alt på Langley Distillery laves efter traditionelle metoder og i hånden.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Langley’s Gin”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.