Beskrivelse
Om produktet
Crème de Cassis de Bourgogne Double Crème er en likør lavet af solbær af “Noir de Bourgogne” sorten, som er dyrket på de luftige skråninger bag Grand Cru marker i Côtes de Nuits. Frugtsortens evne til at afgive aroma og smag giver den en ganske særlig intensitet. Høstudbyttet er holdt nede på 3-4 tons pr. ha., noget som sikrer en god koncentration, og høsten foregår i begyndelsen af sommeren, når frugten er optimal moden. Derefter bliver tankene fyldt med frugt til 2/3 af deres volume og bliver derefter fyldt med 1. kvalitets spiritus. En 4-5 ugers kold macerering følger, hvor netop denne lave temperatur er vigtig, idet den sikrer en langsom og intens frugtekstrakt. I slutningen af processen fjerner man løbende likøren fra frugten. Double Crème fra Cartron er næsten udelukkende sammensat af 1. macereringslikør, men en smule likør fra en 2. macerering bliver dog tilsat for at give en bedre balance. Til sidst tilsætter man ganske langsomt sukkeret for naturligt at bringe alkoholprocenten ned og frigive endnu mere frugtsmag.Den bedste måde at bedømme en likør på er i grunden at smage den selv. Man vil opdage, at Cartron er i topklasse med utroligt rene frugtaromer. Man siger i Bourgogne, at solbær er frugternes konge!Crème de Cassis kan bruges alene eller tilsat 4/5 Aligoté hvidvin (Kir), 4/5 Champagne eller Crémant de Bourgogne (Kir Royal). Den kan også bruges i mange typer cocktails.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.