Beskrivelse
Om vinen
2. vinen til Saint Emillion grand cru slottet Fleur de Lisse.
Brødrene Jean-Claude and Jean-Francois Berrouet, der til dagligt hersker på slottet, leverer her en fremragende 2. vin til sin berømte storebror.
Vinen laves primært på Merlot der er den helt store drue i Saint Emilion. For at give noget saft og fylde til vinen, bruges der også 14% Cabernet Franc og 3% Malbec.
Vinstokkenes alder er imponerende 35 år i gennemsnit. Gamle vinstokke giver druer med mere smag, men også et lavere udbytte pr. hektar. Netop den høje alder er med til at gøre denne vin til en smagfuld oplevelse med masser af intensitet.
Vores Sommeliers smagsbeskrivelse:
”Farven er mørk og intens. I duften mærker man tydeligt fyldige aromaer af kirsebær og blommer sammen med et hint af krydderier. Smagen er fyldig frugtpræget, her kommer kirsebær og blommer frem, med svage hints af hvid peber. Vinen har meget bløde tanniner og slutter af med en lang og saftig eftersmag.”
Vin og mad tip:
Serveres gerne ved 16-18 grader. Vinen vil gøre sig godt til retter med kalve- og oksekød. Skulle du ligge inde med noget vildt eller en lammekølle vil dette glas vin også være fremragende til det.
Château Fleur de Lisse blev grundlagt i 1952 af Jean og Simone Petit. Markerne dyrkes individuelt, parcel for parcel. Tre generationer efter er det Jean og Simones børnebørn, Karl og Yann, der varetager slottet laver en gennemgribende renovering og modernisering. Også vinmarkerne bliver omstruktureret og moderniseret.
Patrick Teycheney
I 2016 køber Patrick Teycheney de to grand cru Saint Emilion slotte Château Fleur de Lisse og Château L’Étampe. Teycheney har skabt sit omdømme og formue i byggebranchen og har altid haft en passion for vinen på sin hjemstavn.
Som en hyldest til sit barnebarn Jade, opretter Patrick Les Vignobles Jade. Les Vignobles Jade bliver straks omlagt til biodynamik og i 2017 opnår de den biodynamiske certifikation, men da de ikke ønsker at markedsfører sine vine på den bekostning, så påføres det ikke deres flasker.
Petrus’ ønologer
Les Vignobles Jade bliver passet af et nyt dynamiske team med Nicolas Géré som vineyard manager og far/søn Jean-Claude og Jean-François Berrouet der fungere som konsulterende ønologer. De er bl.a. kendt for deres arbejde på Petrus, Trotanoy og Dominus i Californien.
Jordbunden
Jorden til Château Fleur de Lisse, ligger i Saint-Etienne-de-Lisse i en af de 8 Saint-Emilion byer for foden af skråningen. Jordbunden er præget af silt og kalksten og dermed stikker de gamle vinstokke meget dybe rødder. Vinstokkene her plantet omkring 1970’erne.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.