Giribaldi Dolchetto d’Alba

kr.150,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 521783 Kategori:
Loading...

Beskrivelse

AZIENDA AGRICOLA MARIO GIRIBALDI DOLCETTO D’ALBA DOC CALUPO ØKOLOGISK

Skøn Dolcetto d’Alba. Blød, intens og velstruktureret, alsidig vin fra Giribaldi.

God til:
Rødt kød, oksekød, kalv

VELSTRUKTURERET, INTENS OG BLØD
Smuk rubinrød farve i glasset med intense lilla reflekser. Tydelig duft af violer og moden frugt. Velstruktureret i munden med intens frugt. Tør, ren og en blød, omfavnende afslutning.

Vinen er virkelig alsidig og går godt til både rødt kød og ravioli.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling
Druerne er høstet på vinmarken Schiena del Crottine i Rodello. Den er syd sydvestvendt, ligger på en skråning 460 meter over havets overflade, er på 4,85 hektar og har en stenholdig jordbund iblandet mergel og kalk. Der vokser udelukkende Dolcetto af italiensk herkomst, og vinstokkene står med en tæthed på 5000 vinstokke pr. hektar. Efter presning udblødes druerne i ni dage, hvor mosten pumpes over kvaset flere gange om dagen efterfulgt af temperaturkontrolleret gæring. Efter kort tid på tanke af rustfrit stål, lagrer vinen på egetræsfade i ca. to måneder og herefter mindst seks måneder på flaske.

Om producenten
Vingården Giribaldi blev grundlagt i begyndelsen af det 20. århundrede. Dengang var det hårde tider, og landbrug var ikke kun en indkomstkilde men også en levestil for dem, der elskede landet, selvom det fik dem til at lide nok så meget. Det var normalt for dem at ofre meget for det land, hvor de var vokset op. I dag tænker Giribaldi stadig på traditionerne og kærligheden til noget så livligt som vin, og de fortsætter blot deres fars og bedstefars arbejde med samme passion og hengivenhed. De ser sig som en familie, ikke blot fordi de repræsenterer tredje generation i en vinfamilie, men fordi de er en stor familie udgjort af 10 mennesker, som hver dag stolt arbejder sammen og deler samme passion. Det hele starter med vinmarken, jordbunden og vinstokkene. Spørgsmålet om hvorvidt vinens kvalitet afhænger af arbejdet i vinmarken eller i vinkælderen stilles ofte, men det kan ikke siges, at det ene er vigtigere end det andet. Det starter uden tvivl i vinmarken, hvor der skal vælges den rette vinstok til jordbunden og mikroklimaet, og så er flere års erfaring selvfølgelig bedre end en bog. Der er stor forskel på vinmarker, og mange faktorer spiller ind. Hver vinmark har sit eget liv og skal behandles forskelligt. Meget afhænger af druernes kvalitet når høsten nås, og klimaet fastsætter spillereglerne fra forår til efterår, så arbejdet med druerne må tilpasses herefter. Arbejdet i kælderen er traditionelt med stort fokus på den nedarvede erfaring men samtidig anvendes moderne teknologi, så druernes høje kvalitet bevares i vinen.

Giribaldi er økologisk certificeret og har været det siden 2004 efter tre års omlægning til økologisk drift. De kan dermed bryste sig af at være en af de første økologiske vinavlere i Italien.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Giribaldi Dolchetto d’Alba”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter