Beskrivelse
AZIENDA AGRICOLA MARIO GIRIBALDI BAROLO DOCG RAVERA ØKOLOGISK
Yderst elegant Barolo, perfekt til det røde kød, vildt, en god steg eller gryderetten.
God til:
Rødt kød, vildt
VARM, BLØD OG FRUGTIG
Vinen er intens rubinrød i glasset med orangefarvede reflekser, som bliver mere udtalt efter et par års lagring. I næsen er en tydelig duft af rød frugt, jordbær, kirsebær og mørke skovfrugter samt lidt hvid peber, som er karakteristisk for Novello. Munden fyldes med en varm og sødlig smag af vanilje og rød frugt. Let krydrede noter blandes med den røde frugt og gør vinen yderst elegant. Tør i munden med bløde tanniner, der smyger sig om tungen.
Perfekt til rødt kød, vildt, steg og gryderetter. En udsøgt meditationsvin. Efter nogle år er vinen også et udmærket match til mørk chokolade eller desserter med chokolade.
Serveringstemperatur: 16-18°C
Fremstilling
Nebbiolodruerne til Barolo DOCG er høstet fra vinmarkerne i Novello, hvor de ligger i en højde på 350-400 meter over havoverfladen. Jordbunden består af mergel og ler og har en god dræning og en enestående soleksponering. De to Cru’er, Ravera og Cerviano Merli, laver en udsøgt Barolo med de typiske karaktertræk fra disse to vinmarker. Der vokser udelukkende Nebbiolo af italiensk oprindelse på vinmarkerne. Vinificeringen er traditionel med 20 dages udblødning ved kontrolleret temperatur på 30/35?C, og mosten pumpes over kvaset flere gange om dagen. Efter at have hvilet på tanke af rustfrit stål i fire måneder, lagrer vinen på franske egetræsfade i to år og derefter på flaske i Giribaldis kælder, hvor temperaturen konstant er 16?C.
Om producenten
Vingården Giribaldi blev grundlagt i begyndelsen af det 20. århundrede. Dengang var det hårde tider, og landbrug var ikke kun en indkomstkilde men også en levestil for dem, der elskede landet, selvom det fik dem til at lide nok så meget. Det var normalt for dem at ofre meget for det land, hvor de var vokset op. I dag tænker Giribaldi stadig på traditionerne og kærligheden til noget så livligt som vin, og de fortsætter blot deres fars og bedstefars arbejde med samme passion og hengivenhed. De ser sig som en familie, ikke blot fordi de repræsenterer tredje generation i en vinfamilie, men fordi de er en stor familie udgjort af 10 mennesker, som hver dag stolt arbejder sammen og deler samme passion. Det hele starter med vinmarken, jordbunden og vinstokkene. Spørgsmålet om hvorvidt vinens kvalitet afhænger af arbejdet i vinmarken eller i vinkælderen stilles ofte, men det kan ikke siges, at det ene er vigtigere end det andet. Det starter uden tvivl i vinmarken, hvor der skal vælges den rette vinstok til jordbunden og mikroklimaet, og så er flere års erfaring selvfølgelig bedre end en bog. Der er stor forskel på vinmarker, og mange faktorer spiller ind. Hver vinmark har sit eget liv og skal behandles forskelligt. Meget afhænger af druernes kvalitet når høsten nås, og klimaet fastsætter spillereglerne fra forår til efterår, så arbejdet med druerne må tilpasses herefter. Arbejdet i kælderen er traditionelt med stort fokus på den nedarvede erfaring men samtidig anvendes moderne teknologi, så druernes høje kvalitet bevares i vinen.
Giribaldi er økologisk certificeret og har været det siden 2004 efter tre års omlægning til økologisk drift. De kan dermed bryste sig af at være en af de første økologiske vinavlere i Italien.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.