Giol Spago Prosecco Frizzante

kr.140,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 621291 Kategorier: , , ,
Loading...

Beskrivelse

GIOL PROSECCO DOC FRIZZANTE

En let mousserende vin der med sin sprøde friskhed er klar til at blive nydt med det samme og er det perfekte match til f.eks. en god italiensk grøntsagsrisotto.

God til:
Skaldyr, fisk – mager, risotto, ost – mild

AROMATISK OG FRISK
Vinen har en indbydende lys strågul farve med grønlige strejf. Duften er sprængfyldt med frugt som grønne æbler og ferskner med noter af blåregn og akacie. I munden opleves vinen pikant, sprød, velbalanceret og frugtrig med god struktur.

Giol Prosecco DOC Frizzante er det perfekte match til skaldyr, fisk, grøntsagsrisotto, røget laks og ost.

Serveringstemperatur: 8-10°C

Fremstilling
Giol Prosecco DOC Frizzante er lavet udelukkende på Glera. Vinstokkene vokser i lerholdig, sandet jord. Temperaturen når om sommeren op på mellem 28? og 30?C om dagen, mens den om natten ligger omkring 10?C pga. bjergene i området. Druerne høstes i hånden ved optimal modenhed. Efter ankomst til vineriet afstilkes og presses druerne og mosten gennemgår bundfældning ved lav temperatur, hvorefter gær tilsættes. Gæring sker ved kontrolleret lav temperatur på 14?C. Efter første gæring klares og filtreres vinen let. Anden gæring foregår i tanke af rustfrit stål under tryk, hvori trykket i løbet af en måned stiger til omkring 5 atm indtil gæringsprocessen er slut. Vinen klares inden endelig filtrering og tapning på flasker.

Om producenten
Giol ligger i Norditalien ikke langt fra Venedig og tæt på grænsen til Østrig. Slottet blev bygget i 996 og har gennem årene gennemlevet en del. Under første verdenskrig blev hele området invaderet af Østrig og slottet var base for østrigske tropper. Der sidder stadig kugler i nogle af fadene i kælderen tilbage fra den tid. Slottet har siden 1427 været vingård under forskellige ejere. Den nuværende familie købte vingården i 1919, da Giovanni Giol vendte tilbage til Italien fra Mendoza i Argentina, hvor han havde opbygget et sandt vinimperium. I dag er det Giovannis oldebarn, Luisa, som driver vingården med hjælp fra sønnen Vittorio. Giol blev certificeret økologisk vinproducent i 1987, og vingården drives med passion og stor respekt for naturen.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Giol Spago Prosecco Frizzante”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.