Beskrivelse
GERARD MILLET MENETOU-SALON BLANC
En frisk, frugtig og let krydret vin.
God til:
Skaldyr, svinekød, vegetariske retter, ost – kraftig, kraftige krydrede retter
FORFRISKENDE OG ELEGANT
Duften er en forfriskende blanding af citrus og blomster. En snert af menthol og peber i smagen og en behagelig eftersmag.
Serveres til f.eks. skaldyr, svinekød, vegetariske retter eller en moden ost.
Serveringstemperatur: 8-10°C
Fremstilling
Størstedelen af vinene fra Menetou-Salon er hvidvine, selvom der også produceres rød- og rosévine. Menetou-Salon ligger sydvest for Sancerre i regionen Cher. Den sedimentære jord, der består af kalksten, kan dateres tilbage til senjuraen. Der er fundet bevis i forskellige skrifter for, at forskellige religiøse ordner har dyrket vindruer og lavet vin siden år 1063. Høsten starter typisk den sidste uge i september og slutter som regel i løbet af de første to uger i oktober.
Om producenten
Domaine Gerard Millet ligger i Bué, få kilometer fra Sancerre. Ejendommen har været i familiens eje gennem de sidste fem generationer. Vinmarkerne strækker sig over 24 hektar og går gennem Sancerre og Menetou-Salon. På 80% af vinmarkerne står der Sauvignon Blanc-druer og på 20% Pinot Noir-druer. Jorden dyrkes på en måde, så hver enkelt marks karakteristika fremhæves. Domaine Gérard Millets dybdegående kendskab til terroiret er det, der adskiller dem fra alle andre, og dette kendskab kommer tydeligt til udtryk i deres vine. Druerne udvælges nøje, og hver enkelt vinmark høstes separat, ligesom druerne fra hver enkelt gennemgår separate vinfremstillingsprocedurer. Hvert terroir har forskellige karakteristika, som giver hver sin unikke vin.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.