Domaine Bunan Bélouvé Blanc AOP Côtes de Provence

kr.150,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 621263 Kategorier: ,
Loading...

Beskrivelse

DOMAINES BUNAN BÉLOUVÉ WHITE AOP CÔTES DE PROVENCE

En klassisk Côtes de Provence-vin. Lækker og kompleks med noter af honning, gule blomster og krydderier.

God til:
Ost – kraftig, skaldyr, kylling og kalkun, ost – mild

FYLDIG OG FRISK
Bélouvé Blanc AOP Côtes de Provence har en sart, lys gul farve. Duften er delikat og kompleks med blomster, frisk frugt og honning. Smagen er fyldig og frisk.

Bélouvé Blanc AOP Côtes de Provence egner sig godt til fiskeretter, lyst kød, ost og især gedeost.

Serveringstemperatur: 12-14°C

Fremstilling
Bélouvé Blanc AOP Côtes de Provence er lavet på Rolle og Ugni Blanc-druer fra marker i Le Castellet og La Cadiére d’Azur, hvor jordbunden består af kalksten. Umodne og overskydende klaser fjernes, og der holdes nøje øje med druernes modenhed for at kunne høste på det helt rigtige tidspunkt. Efter høsten afstilkes druerne, hvorefter de presses og gærer i tanke af rustfrit stål under kontrolleret temperatur. Efter gæring lagrer vinen fem til seks måneder før tapning på flasker.

Om producenten
Domaines Bunan ligger i Bandol i Provence. Bandol har en lang og eventyrlig fortid som vindyrkningsområde, og vinene fra Bandol har både haft deres op- og nedture gennem tiden.

I 1961 blev brødrene Paul og Pierre Bunan forelsket i en ejendom i Bandolregionen i det sydlige Frankrig. Med den stærke sol, den stenede jord og de tørre stenvægge er Bandol ideel til vindyrkning både geografisk og geologisk set. En geologisk fejl i undergrunden lader vinrankernes rødder forankre sig i det jordlag, der blev dannet i trias for over 250 millioner år siden. Det maritime mikroklima bidrager, sammen med det høje antal solskinstimer om året, yderligere til de gode vækstbetingelser i området.

I dag er Paul og Pierres børn alle gået ind i familievirksomheden inden for hver deres område. En tager sig af vinmarkerne, en anden af kommunikation, en tredje af salg og marketing og en fjerde af vinfremstillingen. Familiens motto er, at der laves god vin, når du respekterer vinstokkene. Siden 2009 har Domaines Bunan dyrket vinmarkerne uden insektgifte og ukrudtsmiddel og er i dag økologisk certificeret og dyrker ydermere druerne på biodynamisk manér, for som de siger, en tilfreds vinranke giver bedre druer.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Domaine Bunan Bélouvé Blanc AOP Côtes de Provence”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Betaling

Kredit Kort: Visa, VISA-Dankort, MasterCard, Maestro, Dankort, Visa Electron, JCB.

Retur politik

Du har 14 dages fortrydelsesret hos os. Så længe varen er i samme stand som ved modtagelse.

Relaterede Produkter